kilitli olan hücreleri sadece VBA ile değiştirebilmek

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 kullanıyorum
kilitli/korumalı olan hücrelere klavyeden giriş yapılamasını yani F2,Delete,Backspace tuşlarıyla girip değiştirilmesini engelleyip. ancak VBA kodlamasıyla istediğim gibi hücreleri değiştirebileyim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, iyi günler...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Aşağıdaki şekilde kodlarınızı revize ediniz.

Kod:
Activesheet.Unprotect
[COLOR=seagreen].....[/COLOR]
[COLOR=seagreen]Kodlarınız[/COLOR]
Activesheet.Protect

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 kullanıyorum
teşekkür ederim. belirtmiş olduğunuz Activesheet.Unprotect... Activesheet.Protect ifadesiyle tam istediğim gibi kilitli hücrelere VBA ile müdahale edebildim. bilgi paylaşmaktır ve paylaştığınız için de çok teşekkür ederim. iyi günler...

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 kullanıyorum
VBA ile başka sayfalardan aldığım değerlerin geleceği hücreler kilitli olmasına rağmen "ActiveSheet.Unprotect" ifadesini VBA kodlarından önce yazmak süretiyle hücrelerin değerlerinin değişmesini sağladım. Ancak bu seferde "Tablo korumasını kaldır" şeklinde bir ifade geliyor. Değişikliği kabul ediyor ancak "Değiştirmeye çalıştığınız hücre yada grafik korumalı bu nedenle salt okunur" şeklinde ifade veriyor. "End" butonuna tıkladıktan sonra değişikliği kabul ediyor. Bu sorunu nasıl aşacağım hususunda yardımcı olursanız sevinirim.