Kişi Hariç Filtreleme

Tarikkk_

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-10-2028
Merhabalar Aranan kişi hariç diye bir makrom var
makromda F2 Hücresinde isim H2 Hücresinde ise Soyisim var F2 ye isim H2 ye soyisim yazdığımda kişi hariç butona bastığımda bana o kişi hariç isimleri listemesini istiyorum aşağıdaki şekilde denedim olmadı yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim

Kod:
Private Sub CommandButton2_Click()

'LİSTE BOŞ İSE
     yok = WorksheetFunction.CountA(Worksheets("MALİK LİSTELE").Range("B6:Y1000")) = 0

If yok Then
        MsgBox ("LİSTE BOŞ..")
     Exit Sub
    End If

If Range("F2") = "" And Range("h2") = "" Then
         MsgBox "İSİM VE SOYİSİM GİRİNİZ.!"
         Exit Sub
    End If

If Range("F2") = "" Then
         MsgBox "İSİM GİRİNİZ..!"
         Exit Sub
    End If

If Range("H2") = "" Then
         MsgBox "SOYİSİM GİRİNİZ..!"
         Exit Sub
    End If

Aranan = [F2] & [H2]
        ActiveSheet.Range("$A$5:$W$50000").AutoFilter Field:=5
        ActiveSheet.Range("$A$5:$W$50000").AutoFilter Field:=5, Criteria1:="<>" & [Aranan], Operator:=xlAnd

ActiveSheet.Range("$A$5:$W$50000").AutoFilter Field:=6
        ActiveSheet.Range("$A$5:$W$50000").AutoFilter Field:=6, Criteria1:="<>" & [Aranan], Operator:=xlAnd

End Sub

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Küçük bir dosya eklerseniz daha çabuk cevap bulabilirsiniz.

Tarikkk_

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019
26-10-2028
merhabalar örnek dosya ekledim örnek dosyada soyisimleri farklı Ali isimli 2 kişi var ama isim yerine ali yazdığımızda 2 aliyide liste dışı bırakıyor filtrelemeyi isim ve soyisime göre yapmasını istiyorum. şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

GursoyC

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2024 Türkçe
17-05-2028
Tek hücrede iki ayrı kriteri biliyorum ancak iki ayrı hücrede iki ayrı kriter kullanarak filtrelemeyi bilmediğim için satır gizleme özelliğini kullanarak yaptım.

Ekli dosyalar

Tarikkk_

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019
26-10-2028
Tek hücrede iki ayrı kriteri biliyorum ancak iki ayrı hücrede iki ayrı kriter kullanarak filtrelemeyi bilmediğim için satır gizleme özelliğini kullanarak yaptım.
hocam cevabınız için teşekkür ederim. sonuçlar doğru geliyor fakat hangi sütunu gizlediniz başka dosyaya uygulayacağım için bir açıklayabilirmisiniz. şimdiden teşekkür ederim

GursoyC

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2024 Türkçe
17-05-2028
hocam cevabınız için teşekkür ederim. sonuçlar doğru geliyor fakat hangi sütunu gizlediniz başka dosyaya uygulayacağım için bir açıklayabilirmisiniz. şimdiden teşekkür ederim
Benim yaptığım dosyada sütun gizleme yok. Satırı filtreleme ile değil satırı gizleme ile yaptığımı belirttim.

GursoyC

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2024 Türkçe
17-05-2028
Kod:
    Dim i As Integer
                For i = 7 To Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row   'isimleriniz 7. satırdan itibaren başladığı için 7. satırdan, A sütunundaki son dolu satıra kadar sayar
                  isim = Range("E" & i).Value & Range("F" & i).Value

If aranan <> isim Then  'eğer bu isimler ve soyisimler farklı ise satırı gizlemez
                      Rows(i).Hidden = False
                      Else
                      Rows(i).Hidden = True   'isim ve soyisim tutarsa satırı gizler
                      End If
                Next

Sizin yazdığınızdan sonra bu üstteki kodlar haricindekiler butona bastığınızda ismini değiştirmek için olan kodlardır.

Tarikkk_

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019
26-10-2028
Kod:
    Dim i As Integer
                For i = 7 To Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row   'isimleriniz 7. satırdan itibaren başladığı için 7. satırdan, A sütunundaki son dolu satıra kadar sayar
                  isim = Range("E" & i).Value & Range("F" & i).Value

If aranan <> isim Then  'eğer bu isimler ve soyisimler farklı ise satırı gizlemez
                      Rows(i).Hidden = False
                      Else
                      Rows(i).Hidden = True   'isim ve soyisim tutarsa satırı gizler
                      End If
                Next

Sizin yazdığınızdan sonra bu üstteki kodlar haricindekiler butona bastığınızda ismini değiştirmek için olan kodlardır.
çok mantıklı elinize sağlık