Kişisel Kütüphane

aliakgul

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-08-2025
Kişisel kütüphaneler için bir çalışma hazırlıyorum. Son durumunu sizinle paylaşmak ve görüşlerinizden faydalanmak istiyorum.
Bir kütüphane programı için sizce eklemem ya da çıkarmam gereken neler olabilir? Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim...
Katkılarından dolayı Sn. Korhan Ayhan ve sn. MuratBoz06 teşekkürü borç bilirim...

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Emeğinize sağlık.

İlk açılışta "focus"la ilgili bir hata verdi. Debug deyince sıkıntısız açıldı.

Excel dosyalarında en sevmediğim şey userform açılınca excelin gizlenmesi, başka dosyalara ulaşmamın engellenmesidir. Sizin dosyada da bu var maalesef. Neden açık exceli gizlemek gibi bir isteğiniz oluyor anlamıyorum! Sizin dosyanın iyi yanı ise dosyayı kapatınca diğer dosyaların görünmesi.

Ful hd ekranda userform çok küçük kalıyor. Biraz daha büyük olsa iyi olur, yazı tipi de büyük olmalı bence.

Silme özelliği nasıl çalışıyor test etmedim ama ben olsam kalıcı silme yerine silinenler diye bir bölüme aktarırdım, böylece hatalı silmeye karşı geri yükleme imkanı olabilirdi.

aliakgul

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-08-2025
Öncelikle teşekkür ederim. Olumlu ya da olumsuz bir görüş bildirmek emeğe saygının ayrı bir göstergesi...
Açılıştaki hata bende yok. Tekrar ederse lütfen bana da bildirin.
Üstadım, bilirsiniz ki, formlarla çalışmalarda excel sayfalarını gizlemek ekran kullanımında bir verimlilik kazandırıyor. Biraz da işin program havası var tabi :)
Userformun görüntüsünün ekran çözünürlüğüne göre büyüyüp küçülmesi ya da ekranı kaplaması bildiğim kadarıyla ayrı kod yazılımı gerektiriyor, o da beni aşar...
Silme özelliğinde aynen bahsettiğiniz gibi, olur ya, geçmiş bilgiler lazım olursa diye silinenleri bir sayfada tutuyoruz. Geri yüklemeyi eski bilgilere göre yeniden kayıt oluşturma olarak yapıyoruz ama otomatik geri yükleme özelliği de iyi fikir, oluşturulabilir...