Kısıtlama & Koruma Hk.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Herkese merhaba,

Eminim bu konunun benzerleri daha önce defalarca açılmıştır. Forumda değişik kombinasyonlarda aramalar yaptım ama tam olarak ihtiyacım olan cevabı bulamadım bir türlü.

İçinde formül yada herhagi bir eklenti olmayan sıradan bir çalışma kitabım var. Bazı güvenlik ayarlarını yapmak istiyorum. Aklımda olanlardan bir kaçını ifade etmeye çalıştım aşağıda;

# Satır ve sütunları sadece salt okunur yapmak, parola girilmeden yazı ekleme, silme, düzeltme yapmayı engellemek.
# Satırların içindekilerin mouse ile seçilmesini engellemek için, satırları, sütunları kilitlemek.
# Hücre ve sütunlar için kes, kopyala, yapıştır fonksiyonlarını engellemek.
# Her türlü kopyalamaya maruz bırakabilecek kaydetme seçeneğini engellemek.

Teşekkürler.

Metin Karaağaç

Uzman
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro Plus-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2025
Araçlar/Koruma deyin.
Çıkan pencerede belirtilen kısıtlamaları onaylayın ve şifreyi belirleyip korumaya alın.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
sayfayı koru dediğimizde, sayfayı tamamen kilitliyor fakat bende 6 sayfa olduğu için her sayfaya tek tek bunu yapmam gerekiyor. çalışma kitabını koru dediğimde ise "sayfayı koru" seçeğindeki gibi sayfayı kilitlemiyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
ilkine cevap gelmedi ama, yeni konu açmadan aynı konuda bir soru daha sorayım;

tek tek tüm sayfaları "sayfayı koru" yardımıyla şifreleyip kilitledim diyelim. bu şifrenin illegal bir yöntemle kolayca kırılabilmesi mümkün mü? (içinde bir çok ahcii karakter barındıran 10 haneli bir şifre diyelim) yoksa bu şifre tüm kullanıcıları engellemeye yeterli mi?

teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007 TÜRKÇE
ilkine cevap gelmedi ama, yeni konu açmadan aynı konuda bir soru daha sorayım;

tek tek tüm sayfaları "sayfayı koru" yardımıyla şifreleyip kilitledim diyelim. bu şifrenin illegal bir yöntemle kolayca kırılabilmesi mümkün mü? (içinde bir çok ahcii karakter barındıran 10 haneli bir şifre diyelim) yoksa bu şifre tüm kullanıcıları engellemeye yeterli mi?

teşekkürler.
Sayfaları koruma Yapmanız İdeal Yanlız.Ne Şifre Koyarsanız Koyun İllagel Bir Şelilde Şifreeler Kırılır Ne Yazıkki.