kitap tavsiyesi

maznun5255

Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel® Microsoft 365 için MSO 64 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-07-2025
Merhaba Sn Excel ustalarım. İşyerimde excelim ingilizce.Cok zorlanmaktayım.Yanımda sözlük mü bulundurmalıyım ? Ya da bana tavsiye edebileceğiniz bir kitap var mı ? Excel de ki konu başlıkları Hızlı Erişim Araç Çubukları, Şeritler ve daha bir çok şey İngilizce olduğu için zorlanıyorum. Şirket Türkçe desteği kesinlikle vermiyor. Yardımcı olabilir misiniz ? Teşekkürler.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Merak ettim bakalım nasıl yorumlar gelecek.
Excelle ilk tanıştığımda Türkçe sürümü yoktu, mecburen ingilizcesini öğrendim. Sonra Türkçeye geçince zorlandım. Ama sonuçta kendi diliniz, çabuk alışıyorsunuz.

Biraz ingilizce bilmekte yarar var, Biçimlendirmenin karşılığının format olduğunu, dosyanın karşılığının file olduğun vs vs bilmekte yarar var.

Bunlarda yani menülerde sıkıntı çekmediğiniz zaman ingilizce fonksiyonlarının türkçe karşılığını, ya da tersini buradan bulacağınız türkçe - ingilizce fonksiyon karşılıklarını rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Burada verilen Türkçe fonksiyon(ları) u rahatlıkla ingilizce fonksiyona çevirebilirsiniz.

maznun5255

Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel® Microsoft 365 için MSO 64 bit
18-07-2025
Teşekkürler Necdet Hocam.Biraz daha gayret göstereceğim inşallah.

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
İşyerinde excel ingilizce vardı bende ona alışmıştım. Şimdi Türkçeye döndü ingilizceye alışınca formüllerde biraz zorlanıyorum. O yüzden Türkçe ve ingilizce anlamlarının yan yana olduğu bir dosyadan destek alıyorum

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excell 2016 Türkçe
12-02-2022
http://www.office.gen.tr/ sitesinde Tamer KORKMAZ Bey'in hazırladığı excel kitapları mevcut.
Bir bakmanızı tavsiye ederim.