Kızımın ders proplemi lütfen yardım edin

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2007 TÜRKÇE
- Elinizde Açıklama ve V adında (V çalışma sayfası kullanacağınız veriler vardır.)2 adet Çalışma Sayfası vardır. Öncelikle "ALIM SATIM" adında yeni bir çalışma sayfası ekleyiniz ve rengini yeşil yapınız.
- ALIM SATIM çalışma sayfasında,
1- DOLAR ALIŞ SATIŞ tablosu oluşturacaksınız. Bu tabloda "Gün,Alış,Satış,Dolar Alımı, Dolar Satımı, Kaç Dolar" başlıkları olacak. (Örnek Tablo1) Gün başlığının altına elle gün numarası girdiğinizde, "V" çalışma sayfasında doların o güne ait TL cinsinden alış ve satış fiyatları "alış" ve "satış" başlıklarının altındaki hücrelerde otomatik olarak gelecek. (Bunun için formül yazmanız gerekmektedir.Bu hücrelerde virgülden sonra 4 basamak olacak.) "Dolar Alış" yada "Dolar Satış" balıkları altına yazacağınız bir miktarı TL cinsinden alış veya satış olarak hesaplayacaktır. (Öğrneğin: "Dolar Alış" kısmına 10.000 yazdığınız zaman alt satırda o günün kurunu hesaplayarakne kadar TL olduğunu hesaplayacak. Aynı şekilde dolar satış kısmına yazdığınız rakama göre de hesap yapılacak.) "Kaç Dolar" kısmına ise girdiğiniz TL miktarı ile kaç dolar alabileceğinizi hesaplatacaksınız. Burada hücre biçimlendirmesini şu şekilde yapıyoruz: Virgülden sonra 2 basamak olacak ve para birimleri de yazacak.
2- AVRO ALIM SATIM tablosu oluşturacaksınız. Bu tabloda "1. Gün, 2. Gün, Alış TL, Satış TL, TL Miktarı, Değer" başlıkları olacak. Bu tabloda (Örnek Tablo 2) 1. ve 2. güne istediğimiz günü girdiğimizde o günlerin avro alış ve satışların TL cinsinden değerleri "alış TL" ve " Satış TL" kısımlarına "Veriler" çalışma kitabından çekilecek. (Bu hücrelerde virgülden sonra 4 basamak olacak.) TL MİKTARIna girdiğiniz TL tutarına göre, girilen 1. gün alış ve 2. güne satış olacak şekilde, o miktar TL ile bu işlemden yapılan kar-zarar durumunu ve miktarı (..... TL kar veya ....TL zarar gibi. Bunun için BİRLEŞTİR fonksiyonunu inceleyiniz) "değer" kısmına yazacak. Aynı şekilde, virgülden sora 2 basamak olacak, zarar ise hücre kırmızı, kar ise yaşil olacak.
3- V çalışma kitabında, hisse senetlerinin önceki güne göre kar oranlarını önceki günün fiyatlarına göre % (yüzde) olarak hesaplatınız. ALIM SATIM çalışma sayfasında hisse senetlerinin adı ve oranlarını büyükten küçüğe sıralayınız. Bu sıralamada yükselenleri yeşil ve yanında yükselen yeşil ok, düşenleri kırmızı ve yanında aşağı ile değişmeyenleri mavi yanında mavi küçük kare olarak belirteceğiz. son ve önceki gün değerlerini yazmayınız.

- GARFİKLER adında bir çalışma sayfası oluşturunuz.
Bu sayfada doların 5 günlük ve 10 günlük grafiklerini (satış fiyatlarını gün sonu olarak alınız ve sadece onu kullanınız) çizgi grafik olarak oluşturunuz. Avronun ise alış satışlarını içeren 10 günlük sütun grafiğini oluturunuz.

-Tüm çalışma sayfaları tek sayfaya sığacak şekilde oluşturunuz. Baskı ön izlemeden sığdğını kontrol ediniz.
- V (veriler) çalışma sayfasını istediğiniz gibi kullanabilirsiniz, sadece "alım satım" ve "grafikler" çalışma sayfalarında düzene bakılacaktır.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Foruma hoş geldiniz...

1. Önce soru başlığını değiştirmeniz gerekir. Yoksa konu silinecek.

2. Kızınız kendi ödevi ile ilgili bir dosya hazırlasın ve ödevini yapmaya çalışsın.

3. Takılan yerler olursa, Forumdan siz veya kızınız tarafından yardım istensin.

.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Bu ödev mi sipariş program mı allahaşkına ?? Bir de yap et demişsiniz

Konuya da ne kadar hakim görünüyorsunuz...

Son düzenleme:

snx111

Banned
Excel Vers. ve Dili
2010 office tr
BÖYLE DETAYLI BİR çalışma sayfası yapacak kadar ödev verilmişşse kızınız çogu şeyi ögrenmiş olmalı ;yaptıgı kadar yapsın hatalarını burda düzeltiriz .... Sanki ödev adı altında kendinize istiyormuş gibi de sezmedim degil ... :)

yerbakili

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Tam bir "proplem" olmuş bu konu. :)

Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
Pes doğrusu

Hakikaten ödevden çok zulüme benziyor bu :)
Şaka bir yana bu ödevin verildiği öğrenci baya bi zeki olsa gerek:))

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-07-2026
BÖYLE DETAYLI BİR çalışma sayfası yapacak kadar ödev verilmişşse kızınız çogu şeyi ögrenmiş olmalı ;yaptıgı kadar yapsın hatalarını burda düzeltiriz .... :)
Kesinlikle katılıyorum.