- Excel Vers. ve Dili
- 2016 excel
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 24-03-2022
Merhabalar.
Çalıştığım kurumda ağ üzerindeki bir klasörde bulunan .pdf uzantılı dosyalara kolay erişimi sağlamak için yardıma ihtiyacım var.Excelde Combobox kutucuğuna dosya ismini yazıp Commandbutton a bastığımda pdf dosyasının açılmasını istiyorum.Bunun için internette araştırma yaparak aşağıdaki excel dosyasındaki şekliyle denedim fakat istediğim sonucu alamadım. Ağ üzerinde çok sayıda kişi arama yapmak için bu excel dosyasını kullanacağından sadece combobox ve command butonlarının gözükeceği şekilde bir düzenleme yapmak mümkün müdür acaba.?
Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.
commanbutton1
Private Sub CommandButton1_Click()
For Each bul In Sheets("Sayfa1").Range("A1:A" & Range("A100").End(3).Row)
If bul = ComboBox1.Value Then
bul.Offset(i, 0).Activate
Dim strFilePath As String
strFilePath = "\\dosya yolu\" & ComboBox1.Value & ".pdf"
ThisWorkbook.FollowHyperlink (strFilePath)
Exit For
End If
Next bul
End Sub
workbook
Private Sub WorkBook_open()
For i = 1 To 200
Sayfa1.ComboBox1.AddItem Range("A" & i).Value
Next i
End Sub
yukarıdaki kodlarda aldığım hatalar şunlar:
Run time error -2147221014(800401ea) şeklinde bir hata ekrana çıkıyor ve dosya açılamıyor şeklinde uyarı veriyor.Debug butonuna bastığımda ThisWorkbook.FollowHyperlink (strFilePath) bu satırı sarıya boyayarak uyarı veriyor.
Çalıştığım kurumda ağ üzerindeki bir klasörde bulunan .pdf uzantılı dosyalara kolay erişimi sağlamak için yardıma ihtiyacım var.Excelde Combobox kutucuğuna dosya ismini yazıp Commandbutton a bastığımda pdf dosyasının açılmasını istiyorum.Bunun için internette araştırma yaparak aşağıdaki excel dosyasındaki şekliyle denedim fakat istediğim sonucu alamadım. Ağ üzerinde çok sayıda kişi arama yapmak için bu excel dosyasını kullanacağından sadece combobox ve command butonlarının gözükeceği şekilde bir düzenleme yapmak mümkün müdür acaba.?
Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.
commanbutton1
Private Sub CommandButton1_Click()
For Each bul In Sheets("Sayfa1").Range("A1:A" & Range("A100").End(3).Row)
If bul = ComboBox1.Value Then
bul.Offset(i, 0).Activate
Dim strFilePath As String
strFilePath = "\\dosya yolu\" & ComboBox1.Value & ".pdf"
ThisWorkbook.FollowHyperlink (strFilePath)
Exit For
End If
Next bul
End Sub
workbook
Private Sub WorkBook_open()
For i = 1 To 200
Sayfa1.ComboBox1.AddItem Range("A" & i).Value
Next i
End Sub
yukarıdaki kodlarda aldığım hatalar şunlar:
Run time error -2147221014(800401ea) şeklinde bir hata ekrana çıkıyor ve dosya açılamıyor şeklinde uyarı veriyor.Debug butonuna bastığımda ThisWorkbook.FollowHyperlink (strFilePath) bu satırı sarıya boyayarak uyarı veriyor.