- Excel Vers. ve Dili
- Excell 2007 Türkçe
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle herkesin kurban bayramı mubarek olsun.
Benim şöyle bir sorum var. Excel dosyamdaki belirli hücrelere (koşullara bağlı olarak) açıklama ekleyip içine belirlediğim bir klasörden resim ekliyorum.
Mesala A2 hücremin değeri = 1
"C:\resim" klasörü içinde 1.jpg dosyası var ise açıklama ekle yok ise beni uyar ve açıklama ekleme diyebilmem lazım. Açıklama ekleme kısmını çözdüm ama "1.jpg" isimli dosya "C:\resim" klasöründe olmasa bile boş açıklama ekliyor bunun önüne geçemedim. Şu ana kadar yazdığım kodu aşağıda görebilirsiniz.
Bu konuda yardım edebilecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler,
İyi bayramlar.
Öncelikle herkesin kurban bayramı mubarek olsun.
Benim şöyle bir sorum var. Excel dosyamdaki belirli hücrelere (koşullara bağlı olarak) açıklama ekleyip içine belirlediğim bir klasörden resim ekliyorum.
Mesala A2 hücremin değeri = 1
"C:\resim" klasörü içinde 1.jpg dosyası var ise açıklama ekle yok ise beni uyar ve açıklama ekleme diyebilmem lazım. Açıklama ekleme kısmını çözdüm ama "1.jpg" isimli dosya "C:\resim" klasöründe olmasa bile boş açıklama ekliyor bunun önüne geçemedim. Şu ana kadar yazdığım kodu aşağıda görebilirsiniz.
konum = "C:\resim\" 'resimlerimin olduğu klasör yolu
For x = 2 To 999 Step 1
c = ".jpg"
If Cells(x, 2).Value <> 0 Then
b = Cells(x, 2).Value
Cells(x, 2).Value = Cells(x, 2).Value & c ' B2 hücresinde bulunan sayının (1) sonuna .jpg uzantısını ekliyor. Yeni hali "1.jpg"
Cells(x, 1).AddComment.Shape.Fill.UserPicture konum & Cells(x, 2).Value ' A sütununda aşağıya doğru klasörden resimleri (resimlerin ismi A2 hücremdeki değerle aynı olmalı) ekliyorum.
Cells(x, 2).Value = b 'A2 hücresi 1.jpg değeri almıştı geri eski değeri olan 1' e getiriyorum.
With Cells(x, 1).Comment ' eklediğim commenti biçimlendiriyorum.
.Shape.TextFrame.AutoSize = False
.Shape.Width = 140
.Shape.Height = 150
End With
End If
Next
Bu konuda yardım edebilecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler,
İyi bayramlar.
Son düzenleme: