Koşula göre toplama

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2007
Koşula göre toplama

şimdi benim sorum şu...

örneğin boş bir excel sayfasına
Sayfa 1
a1-ankara
a2-adana
a3-hatay
a4-antalya
a5-izmir
Sayfa 2
a1-adana
a2-hatay
a3-antalya
a4-izmir
a5-ankara

gibi iki sayfa arasında göruldugu gibi a1 hücrelerı farklı ... ben sayfa 3 açıp onun a1 a2 a3 a4 a5 hücrelerini kendim yazıp yanı a1-hatay a2-ankara vb. yazı iki sayfadakı hatay olanları a1 hücresıne ankara olanları a2 toplasın böyle bişwey varmı lütfen yardım.

Son düzenleme:

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Topla.Çarpım yada Etopla fonksiyonlarını kullanabilirsiniz, sorunuzu resim olarak değilde örnek bir dosya eklerseniz daha net cevaplar alabilirsiniz..

Excel Vers. ve Dili
öyle değil ben ankar izmir felan onlar her sayfası aynı sıralamad degıl ben onu son sayfadası aynı sıralamaya koyum sonra toplama yapacagım.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
öyle değil ben ankar izmir felan onlar her sayfası aynı sıralamad degıl ben onu son sayfadası aynı sıralamaya koyum sonra toplama yapacagım.
Küçük bir örnek dosya eklermisiniz...

Excel Vers. ve Dili
Koşula göre toplama

ama yanı bu benım yapacagım sey yanında çok kuçuk bişey ona göre ok oldu sanırım yukledım

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
ama yanı bu benım yapacagım sey yanında çok kuçuk bişey ona göre ok oldu sanırım yukledım
Örnek dosyayı incelermisiniz. Eğer sayfa sayınız 2 den fazla olacaksa daha pratik bir formülde yazılabilir, bununla ilgili bilgi verirseniz formülü ona göre düzenleyebilirim..

.

Excel Vers. ve Dili
ok olmuş ama olay tam bu degıl yanı bu bir parcası sayfa 3 de yazan sehir isimlerını normalde yok yanı söyle diyeyım elimde 4 sayfa var her bi sayfadaki sıralamalar farklı ben bunları bir sayfa da sıralamak istıyorum ve yanlarındada sayılar var bunlarıda bozulmadan toplanmasını.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
ok olmuş ama olay tam bu degıl yanı bu bir parcası sayfa 3 de yazan sehir isimlerını normalde yok yanı söyle diyeyım elimde 4 sayfa var her bi sayfadaki sıralamalar farklı ben bunları bir sayfa da sıralamak istıyorum ve yanlarındada sayılar var bunlarıda bozulmadan toplanmasını.
Sayın xcoll,

Eğer tam olarak çalışmanız bu şekilde değilse neden çalışmanıza yakın küçük bir örnek eklemiyorsunuz. Bu anlattığınıza göre yeni çalışma eklerim fakat sizin dosyanıza uyarmı bilemem..

Örnek dosyayı incelermisiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
Koşula göre toplama

sanırım yukleye bildim şimdi 3 sayda dağnık şekilde yazılmış 250 tane kelime var ve karşılarında birer rakam ben bunları 4 sayfada alfabetik düzeltip sayfalar arasında aynıil olanlar 4 sayfada tek bir kalemde toplansın ıstıyorum.

Invalid File yazı çıkıyor dosya yuklerken

Son düzenleme:

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
sanırım yukleye bildim şimdi 3 sayda dağnık şekilde yazılmış 250 tane kelime var ve karşılarında birer rakam ben bunları 4 sayfada alfabetik düzeltip sayfalar arasında aynıil olanlar 4 sayfada tek bir kalemde toplansın ıstıyorum.

Invalid File yazı çıkıyor dosya yuklerken
Ekteki dosyada 3 ayrı örnek vardır, size uygun olanı kullanınız..

.

Excel Vers. ve Dili
eelerıne saglık aga ben bunları dosyalarımdeneyım bu aksam tşk ederım

Excel Vers. ve Dili
hocam merhaba ben yaptım ok oldu ellerıne saglık ama

=EĞER(A2="";"";ETOPLA(Sayfa1!A:A;A2;Sayfa1!B:B)+ETOPLA(Sayfa2!A:A;A2;Sayfa2!B:B)+ETOPLA(Sayfa3!A:A;A2;Sayfa3!B:B))

şu formul 3 sayfa için hazoırlanmış 4 sayfa var ama bende nasıl edecegım 4 sayfayı eklemeyı

Excel Vers. ve Dili

=EĞER(A2="";"";ETOPLA(Sayfa1!A:A;A2;Sayfa1!B:B)+ETOPLA(Sayfa2!A:A;A2;Sayfa2!B:B)+ETOPLA(Sayfa3!A:A;A2;Sayfa3!B:B))

şu formul 3 sayfa için hazoırlanmış 4 sayfa var ama bende nasıl edecegım 4 sayfayı eklemeyı
birde 100 satır var yanlız bende 300e yakın satır war bunu nasıl yapacagım.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce

birde 100 satır var yanlız bende 300e yakın satır war bunu nasıl yapacagım.
Bence formülle uğraşmayın.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?goto=newpost&t=3036

Buradaki 5 no'lu mesajımdaki dosyayı inceleyin.

Ayrıca buna göre yapılmış dosyanız ekte.

.

Excel Vers. ve Dili
tşk ederım ama ya ben senın söyledıgın mesajı bulamaım yada yanlış seylerdenbahseıyoruz

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
tşk ederım ama ya ben senın söyledıgın mesajı bulamaım yada yanlış seylerdenbahseıyoruz
Verdiğim Linke tıklarsanız, sizi o sayfaya götürecek. Oradan da 5. nolu mesajımda yer alan dosyayı inceleyeceksiniz.

Yukarıda eklediğim size ait dosya belirttiğim yöntemle yapılmıştır.

Burada anlaşılmayan nedr? Ve eklediğim dosyadaki çözüm aradığınız çözüm değil mi?

.

Excel Vers. ve Dili
Ekteki dosyada 3 ayrı örnek vardır, size uygun olanı kullanınız..

.

şu dosyanın içindeki 1.örnek benim işimi göruyor ama formul 3 sayfa için yazılmış ben onu 4 sayfa yapmayı becerdım ama bırde 100 satırlık yapılmış onu ben nasıl 300 satır yapabılırımkı sorun bu sadece

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
şu dosyanın içindeki 1.örnek benim işimi göruyor ama formul 3 sayfa için yazılmış ben onu 4 sayfa yapmayı becerdım ama bırde 100 satırlık yapılmış onu ben nasıl 300 satır yapabılırımkı sorun bu sadece
Merhaba,

Hücrelerdeki formülü 300. satıra kadar kopyalamanız yeterli olacaktır..