Kod Hatalari

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2003
Merhaba arkadaslar,

Sizlerden ögrendiklerimle hazirlamis oldugum makrolu bir dosyami evde calistirdigim zaman sürekli hatalarla karsilasiyorum..

Örnegin; bir makroda LCase(.....) hatasi , baska bir makroda myarr (1 to 1...) hatasi , baska bir makroda Format(Now, "dd.mm.yyyy") hatasi veriyor..

Oysa bu dosyam ofiste tikir tikir calisyor.

NOT : Ofiste kullandigim office programi INGILIZCE evdeki TÜRKCE bununla bir ilgisi olabilir mi? Eger öyleyse bunu nasil halledebilirim?

Yardimlarinizi bekliyorum..

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Dil farklılığından kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Hata mesajlarının tam formatını yazar mısın? Ya da print screen ile görüntüsünü koysan da olur.

Excel Vers. ve Dili
Hata mesajlari genelde "Runtime error", "Type-mismatch" veya "object library" gibi mesajlar seklinde..Yani özetle isyerinde hazirladigim dosyami evde calistiramiyorum..Forumu iyice arastirdim ancak net bir sonuca ulasamadim. Isyerinde hazirladigim bu programi yurtdisindaki diger ofislerimizdeki müdürlerimize sunacagim ayni hatalarla onlar da karsilasirsa bütün emegim bosa gidecek :( Ofiste canavar gibi calisan program (dosya) evdeki pc'De hatalar veriyor..

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu durum evdeki bilgisayarınızda bazı referansların olmamasından kaynaklanıyor olabilir. VB Editöründe tools-referencesi tıklayın açılan pencerede missing ile başlayan referans varsa bundaki işareti kaldırın.

Excel Vers. ve Dili
Evet bunu denedim fakat sorunu gidermedi..Akabinde yine böyle bir hatayla karsilastim:

Private Sub TextBox1_Change()
If TextBox1.TextLength > 2 Then
ListBox3.List = ListBox7.List
Else
ListBox3.Clear
End If
Dim x As Integer
For x = ListBox3.ListCount - 1 To 0 Step -1
If Not LCase(ListBox3.List(x)) Like LCase("*" & TextBox1 & "*") Then ListBox3.RemoveItem x
Next
End Sub

Bu kod ofiste problemsiz calisiyor..

Excel Vers. ve Dili
Runtime Error (13):

Type-mismatch

diye bir hata..

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu durumda dosyanızı eklemenizi öneririm.