Kod Kitapçığı

Furkan TARAKÇI

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel® Microsoft 365 için MSO (Sürüm 2205 Derleme 16.0.15225.20172) 64 bit Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2027
Merhaba,
VBA da kullanabileceğim tüm kodları içeren önerebildiğiniz bir kaynak var mı? Kendi çabamla bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum fakat yetersiz kalıyor. Şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Eskiden olsa kitap tavsiye ederdim. Ama şimdi nette o kadar çok kaynak (Excel Forumları-Videolu anlatımlar-Görsel anlatımlar) var ki.. Aramak yeterli oluyor.

Benim nacizane tavsiyem önce excelin yerleşik işlevlerine hakim olmaya çalışmanız olacaktır. Bu aşamayı geçtikten sonra kod tarafına geçmeniz zaten kaçınılmaz olacaktır.

Neden bu öneriyi yapıyorum; çünkü benim eğitim verdiğim kişilerin hemen makro yazmaya heves ettiklerini gözlemledim. Bu çok yanlış bir adımdır. Çünkü ileri seviye konuları öğrenmek isteyen bir kişinin temeli zayıf olursa atılan bütün adımlar boşa olacaktır. Önce temeli sağlamlaştırmak gerekir. Sonrası inanın çorap söküğü gibi gelmeye başlıyor.

Öğrenmek işi bir süreçtir. Biraz zaman ayırmanız gerekiyor.

Eğer excelin temel bilgilerine sahipseniz Udemy üzerinden eğitim satın alabilirsiniz. Ya da çevrenizde VBA bilgisine sahip kişlerden özel ders talep edebilirsiniz. Bu şekilde öğrenme süreciniz hızlanacaktır.

Kolaylıklar dilerim.

Furkan TARAKÇI

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel® Microsoft 365 için MSO (Sürüm 2205 Derleme 16.0.15225.20172) 64 bit Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2027
Korhan Bey,
Cevabınız için teşekkür ederim. Excelin temel bilgilerine %100 olmasa da iş hayatımda sorunları halledebilecek kadar, yeri geldiğinde internet üzerinden araştırarak çözdüm. Artık bir tık ilerisine gidip kafamda kurguladığım şeyleri yapmak istiyorum. Aslında kod kataloğuna benzer bir doküman bulabilirsem kendimde uğraşarak çözümlemeyi seviyorum. Sizin önerebileceğiniz bir eğitim seti varsa önerebilirseniz sevinirim. Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Özel mesajlarınızı kontrol ediniz.