Kod oluşturmak için kullanılan terimler

Excel Vers. ve Dili
microsoft excel 2007
ben macro da acemiyim. formlarda vba araç kutusunu (textbox,commandbutton,label.....)
userform kullanmayı öğrendim .

Bunların ne işe yaradığı hakkında bilgi sahibi oldum ve özelliklerden resim ekle, rengini değiştir falan,fontu puntoyu değiştir gibi ayarlarınıda öğrendim. ama kod yazamıyorum. kodlar hakkında nasıl bilgi sahibi olurum.
value=? text=? caption=? dim ... As İnteger=? range=? sheets=? activecell=? formulaR1C1=?
gibi şimdiye kadar sitenizdeki formdan sorulardan cevaplardan görüp çözdüğüm veya çözemediğim ingilizce terimlerle kodlar oluşturuluyor. bu kodlar yine bu ingilizce olan terimlerin sonunda nokta atılarak veya sonunda parantez açılarak falan gibi birbiriyle bağlantıları var.
go to var do loop while ıf falan var bunların ne olduğu türkçelerini ve kodları oluştururken uygulanacak mantığı anlatan, bana yardımcı olabilecek bi uygulama bi program falan varmıdır?
kod konusunda nasıl yol alabilir?
formlardaki örneklerden soru cevaplardan da yol alıyorum ama yeterli gelmiyor.
önerilerinizi bekliyorum..
teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
microsoft excel 2007
"Excel Dersanesi" ni hiç incelediniz mi?
http://www.excel.web.tr/f60/
kod bankasını indirmiştim ama bu kopya çekmek gibi geliyor bana (balık tutmak değilde balık sahibi olmak gibi), hazır olan kodu kullanmak,
çoğu kod Dim a As integer gibi şeylerle başlıyor sanıyorum (a)yı değişken tanımlıyor, bunu açıklamıyor. her istediğimi de bulamıyorum. amacım hazır kod kullanmak değil kodların yazılış mantığı, sırası, ne anlama geldiği gibi gerekli bilgilere vakıf olursam, zihnimdeki herşeye koda kendim dökebilrim. öneriniz için teşekkür ediyorum.

Metin Karaağaç

Uzman
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro Plus-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2025
Excel de kullanılan makrolar hakkında detaylı anlatıma ulaşabilmeniz için E-KİTAP mağazasında önerilen kitapları edinmeniz gerekiyor. Eğer oradaki kitapları alamazsanız, kodların mantığını kendiniz uygulayarak, deneyerek, yanlış yaparak bulmalısınız.
Ben de makrolar konusunda çok ama çok zayıfım, kendimi bu konuda geliştirmek isterim ancak uğraşacak vakti bulamıyorum. İlerleyen senelerde zaman bulabilirsem bu konuya eğilmeyi düşünüyorum.
Kolaylıklar dilerim..