Kod Yazma Hakkında Yardım

Arkadaşlar iyi çalışmalar.Ben kod yazma konusunda kendimi geliştirmek istiyorum.Kod yazma konusundaki bütün makaleleri okumaya çalışıyorum.Ancak bu yeterli olmuyor yazılmış kodlara bakıyorum, anlamakta zorluk çekiyorum.Sanırım kodlarda kullanılan birçok terim excelde kullandığımız fonksiyon görevini görüyor.Mesela "WorksheetFunction.Match" ın "kaçıncı" fonksiyonun karşılığı olması gibi.Mesela "düşeyara" fonksiyonun vba daki karşılığı nedir? İşte böyle kod yazarken kullanılan terimlerin exceldeki fonksiyon karşılıklarını nerden bulabilirim.Böyle bir çalışma var mı acaba...İlginize teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sayın erdaltokan,

Faruk ÇUBUKCU'nun hazırladığı (ama malesef bulduğumda eksik olan) bir belgeyi burada yayınlayacağım.

Makro konusunda yeni olan arkadaşlar için gerçekten güzel ve temel kaynak. Burdan başlayabilirsiniz, gerisi gelir.

Başlamak işin yarısıdır demiş atalarımız.

İlginize Teşekkür ederim Necdet Bey.Ama ben biraz daha ileri düzeyde dediğim gibi excelde kullandığımız fonksiyonların kod karşılıklarının listelediği bir çalışma varmı diye merak etmiştim.Düşeyara,yatayara,süz,indis,kaçıncı,etopla,....vs gibi...

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
İyi geceler Erdal Bey,

application.WorksheetFunction.

dedikten sonra kullanabileceğiniz xl fonksiyonlarını görebilirsiniz (İngilizce olarak)

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
İlginize Teşekkür ederim Necdet Bey.Ama ben biraz daha ileri düzeyde dediğim gibi excelde kullandığımız fonksiyonların kod karşılıklarının listelediği bir çalışma varmı diye merak etmiştim.Düşeyara,yatayara,süz,indis,kaçıncı,etopla,....vs gibi...
Bunun listesi VB editörünün kendisinde zaten mevcuttur. View-objectbrowseri tıklayın açılan pencereden "worksheetfunction" olarak seçerseniz size listeyi verecektir.