Kod yazmak yemek yapmak gibidir.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
selamlar..
galiba ferhat bey söylemişti derste..
kod yazmak yemek yapmaya benzer gibi birşeydi.
iki aydır forumdayım,çabalayarak birşeyler öğrenmeye çalışıyorum,ve de çalışma da yapmak istedim.
Lakin örneğini aldığım yüzlerce kodlardan ve örnek çalışmalardan hiç yararlanamadım desem yeridir.
Konu bütünlüğü olmadan parçalardan bütüne ulaşmak çok zor.
A dan Z ye bilgiye ulaşım her seferinde kırık linklerden kaynaklanan problemlerle yarım kalıyor,derslerin faydası var ama bir tarafta kırılıyor nedense..
sadece bir comboboxa veri sayfasından alınacak açılabilir bir kod için günlerce uğraştım ama yine beceremedim,çünkü alinin kodu bana uymuyor.açıklamalı kod örneği de ender rastlanıyor...

aslında istediğimiz,en azından benim istediğim işin mantığını kavrayabilmek,
yani bir süz işleminde dahi,veri nerden alınacak,nasıl alınacak,alınacak yeri nasıl belirleyeceğim,düzeltme yapabilecekmiyim,düzelttiklerimi nereye kaydedeceğim,bir form üzerinde ise data sayfası veya arşiv sayfası mı oluşturacağım,süzmeden gelen veri nerede saklanacak.vsvs

aslında o kadar da çok şey varmış ki öğrenecek...ama hevesim kırılıyor,istediğim veriye ulaşamıyorum...öğrenmeye ait forum sayfaları da çok az.
velhasıl kelam,sizi izlemeye devam edeceğim.
birgün de devamını yazarım.

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Ögrenileceklere baktıgımızda gercekten hevesimiz kırılabiliyor ama geçmişe bakınca son 1 senede ne çok şey ögrenmişim diyorum.Bu formda bilen ve bildiklerini paylaşmaya hevesli o kadar kişi var ki bizde birgün bir seviyeye geliriz ama ögrenmenin sonu yokki!..
Sizinde dediginiz gibi izlemeye devam..
Saygılar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
en iyisi ben bir konu açayım hocalarımız yardım etsin belki öğrenmemiz hızlanabilir diye düşünüyorum...
soru cevap dahi olsa yeterli diye düşünüyorum,
dosyalar küçük olacak,tek konu öğretecek,herkes istediğini alacak..
bakalım nolcek..

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2024
Yaklaşık 1 yıldır forumdayım ve ilk seferinde ekranda msgbox ile sadece merhaba yazdırınca dünyalar benim olmuştu.sanki sadece bir merhaba yazdırmamışımda tüm windows kodlarını yazmışım gibi hissettim bugün kendi çapımca işlerimi son derece rahat halledebildiğim kodlarım var.Sıkıştığımda da yardımcı olan excel.web.tr 1 yıl sonunda öğrendiğim ise okyanusta sadece bir damla bildiğimdir .Öğrenmeye devam...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
selam hocam...
AH'liğinizde de başarlar dilerim..
progrmaınızı az da olsa inceledim..
gerçekten çok harika olmuş.bazı detaylara ufak hatalar dışında göz atamasamda,incelediğimde yardımlaşmayı dilerim,inanıyorum ki istatistiklerle de ilgil çalışmanız vardır.1 yılda AH'liğine rağmen bu kadar başarı ancak takdir edilebilir,tam bir profesyonel çalışma olmuş...görüşmek dileğiyle..
kendinize iyi bakınız.