Kod yazmındaki hata hk.

Excel Vers. ve Dili
2002
Merhaba arkadaşlar;
Excel dosyamda "özet" sayfasının aktif olduğundaki olayında aşağıdaki satırda hata alıyorum. Acaba nesi yanlış? ilgili dosyayı maalesef buraya ekleyemem. Kod yazmada çok acemi olduğumdan yapmak istediklerimi bu işi bilenler gibi çok derin düşünerek yapamıyorum.

Burada özet sayfasında "O" sütunu boş ve aynı sayfanın "L" sütunundaki en büyük sayı "form takip" sayfasındaki "ag61" hücresinceki sayıya eşit ise bundan sonraki olayı çalıştırmadan programı durdurmak istedim.

Yardımlarınızı rica ederim. Tşk.

If Sheets("ÖZET").Range("O:O") = " " And WorksheetFunction.Max(Sheets("özet").Range("L:L")) = Sheets("form takip").Range("AG61") Then
End
End If

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

O sütununun boş sorgulamasını yanlış kurgulamışsınız. Aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_Activate()
    If WorksheetFunction.CountA(Range("O:O")) = Empty And _
    WorksheetFunction.Max(Sheets("özet").Range("L:L")) = Sheets("form takip").Range("AG61") Then
    Exit Sub
    End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2002
Çok teşekkür ederim Korhan Bey. Bir an için çok saçma bir şey mi sordum diye düşünmekten kendimi alamadım. Epey uzun bir süre cevap gelmeyince. Ama sonra sitenin ne kadar aktif olduğu aklıma geldi...:)
Birde zamanının olursa ise CountA nedir? Neden onu kullandık. Yardımcı olursanız sevinirim.Tekrar teşekkür ederim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

COUNTA = BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY fonksiyonudur. Bu fonksiyon ile belirli aralıktaki dolu hücreleri sayabiliriz. Sizde O sütunun boş olup olmadığını sorgulamak istediğinizi belirtmişsiniz. Bu fonksiyonun ürettiği değer 0 (sıfır) ise tanımlanan aralık boş demektir. Bu sebeple bu fonksiyonu kullandık.

Excel Vers. ve Dili
2002
Korhan Bey paylaştığınız bilgileriniz için tekrar teşekkür ederim. Bilginin ne kadar değerli olduğunu sizleri görünce daha iyi anlıyoruz. Gıpta etmemek elde değil. Tşk.