Kod zaman kontrolü yapmıyor

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Arkadaşlar merhaba Kazanım değerlendirme ölçekleri için daha önce sizlerin yardımıyla hazırladığımız zaman kontrollü yazdırma kodları zaman kontrolü yapmadan yazdırıyor. Şöyle ki;

Sub yazdır_2()
If Month(Date) = 1 Then
Sayfa2.PrintOut
Else
Soru = MsgBox("HAZİRAN ayı haricinde çıktı almaya çalışıyorsunuz. 2. DÖNEM de değilsiniz. Yine de yazdırmak istiyor musunuz?", vbYesNo + vbQuestion, "Ay Kontrolü")
If Soru = vbNo Then
Exit Sub
Else
Sayfa2.PrintOut
End If
End If
End Sub

Bu kod ile yapmak istediğim şey Haziran ayı dışında çalıştırıldığında uyarı vermesi, Haziran ayında isek sorgulamaya ihtiyaç duymadan direk yazdırmasıydı. Oysa şimdi Haziran ayında olmamıza rağmen "HAZİRAN ayı haricinde çıktı almaya çalışıyorsunuz. 2. DÖNEM de değilsiniz. Yine de yazdırmak istiyor musunuz?" diye sorguluyor sonra evet deyince yazdırıyor.

Acaba bu kodda nasıl bir değişiklik yapılmalı ki maksat hasıl olsun. Teşekkürler

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba,
If Month(Date) = 1 Then
Siz Haziran deseniz de buradaki 1, Ocak Ayı anlamına geliyor.

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Ömer Bey haklısınız. 1 i 6 yapınca düzeldi. Teşekkür ederim.

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Rica ederim,
If Month(Date) = 1 Or Month(Date) = 6 Then şeklinde tasarlarsanız hem birinci, hem de ikinci dönem sonu için kullanabilirsiniz.
İyi çalışmalar diliyorum

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
İlginize teşekkür ederim . Birinci dönem için aynı kodu bir başka butonla çalıştırıyorum. O kodda If Month(Date) = 1 şeklinde olduğundan sorun yoktu. 2 dönem için ise sayenizde düzelttim. Çok teşekkür ediyorum.