- Excel Vers. ve Dili
- 2007 Türkçe
Merhaba,
"Makro Kaydet" ile "Veri" sekmesinde bulunan "Birleştir " işlemini yaptım kod istediğim gibi çalışıyor ancak makro kaydetme işlemi koda dosya yolunu yazmış, dosyanın konumunu değiştirdiğimde doğal olarak hata veriyor. Oysa ben dosya birleştirme işlemini aynı dosya içindeki sayfaları başka bir sayfada birleştirerek yapıyorum. Farklı bir dosyadan veri almıyorum. Bu dosyayı da sürekli aynı yerde kullanmıyorum. Flash Bellekte taşıma veya farklı bilgisayarlara taşıyıp kopyama durumum söz konusu. Aşağıdaki kodda bulunan dosya yolunu ThisWorkbook şekline getirebilirmiyiz?
Sub Makro1()
Sheets("Birlestir").Select
Range("A2").Select
Selection.Consolidate Sources:=Array( _
"'D:\MusteriTakip\[OZCAN Müşteri Takibi.xlsm]BirinciSayfa'!R2C1:R36C11", _
"'D:\MusteriTakip\[OZCAN Müşteri Takibi.xlsm]İkinciSayfa'!R2C1:R36C11") _
, Function:=xlSum, TopRow:=False, LeftColumn:=True, CreateLinks:=False
End Sub
"Makro Kaydet" ile "Veri" sekmesinde bulunan "Birleştir " işlemini yaptım kod istediğim gibi çalışıyor ancak makro kaydetme işlemi koda dosya yolunu yazmış, dosyanın konumunu değiştirdiğimde doğal olarak hata veriyor. Oysa ben dosya birleştirme işlemini aynı dosya içindeki sayfaları başka bir sayfada birleştirerek yapıyorum. Farklı bir dosyadan veri almıyorum. Bu dosyayı da sürekli aynı yerde kullanmıyorum. Flash Bellekte taşıma veya farklı bilgisayarlara taşıyıp kopyama durumum söz konusu. Aşağıdaki kodda bulunan dosya yolunu ThisWorkbook şekline getirebilirmiyiz?
Sub Makro1()
Sheets("Birlestir").Select
Range("A2").Select
Selection.Consolidate Sources:=Array( _
"'D:\MusteriTakip\[OZCAN Müşteri Takibi.xlsm]BirinciSayfa'!R2C1:R36C11", _
"'D:\MusteriTakip\[OZCAN Müşteri Takibi.xlsm]İkinciSayfa'!R2C1:R36C11") _
, Function:=xlSum, TopRow:=False, LeftColumn:=True, CreateLinks:=False
End Sub