Kodlar diğer bilgisayarda çalışmıyor

Merhabalar. Sorun şu benim bilgisayarımda hazırladığım stok programı ağdaki diğer bilgisayrda açtığımda kodu çalıştırdığımda
[a65536].End(xlUp).Offset(1, 0).Select
satırında hata veriyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim. Forumda böyle bir soru gördüğümü hatırlıyorum ama bulamadım. İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler.

EKREM1661

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-02-2026
Sayın Kartal06..!

Bahsettiğin konu (yanılmıyorsam) başımdan geçti. Özellikle [...] köşeli parantezli kodlarda takılır. Çok uzun uğraşılar sonunda çözüme ulaşabildim.. Neden oluştuğunu bilmemekle birlikte, çok fazla yap-boz haline getirilen dosyalarda bu sorun oluşabiliyor. Aşağıdaki eylemleri takip ederek uygula, bakalım ne olacak..

1-Çalışmayan bilgisayarda dosyayı aç,
2-Dosyanın VBA ortamına git,
3-Tools menüsünden referances..
(Referances alt menüsü aktif değilse Excel sayfasına dön. Görünüm-Araç Çubukları-Denetim Araç Kutusu-Diğer Denetimler kısmına tıkla.. Tekrar (Alt+F11 ile) VBA sayfasına dön..
4-Tools-Referances ile açılan Referances-VBA Project (VBA denetimleri) listesinde,
5-Listeyi takip et... Başına "MISSING:" ibaresi gelen denetim nesnesi göreceksin, (bu birden fazla olabilir)
6-"MISSING:" ibaresi ile başlayan denetimin işaretini kaldır..
7-VBA sayfasını kapat Excel'e dön.. Kaydetmeyi Unutma... (ilgili ibare tamamen yok olur)

Sorun çözülmesi lazım.. Olup olmadığı konusunda mesajını bekliyorum..

Son düzenleme: