Kodları butona atama ?

Excel Vers. ve Dili
beta
Merhaba.

Aşağıdaki kodları bir butona nasıl atarım ? yapamadım da ? yardım ederseniz sevinirim. tıkladığım zaman kod çalışacak. teşekkürler.,

Option Explicit
Sub müksil_karşılık_topla()
Dim sat, son, r, aranan1, a, asi
asi = MsgBox("Verileri Tek'e Düşürüp Topluyorum Onaylıyor Musunuz ?", _
vbYesNo, "Onay")
If asi = vbNo Then Exit Sub
Sheets("toplamlar").Range("A2:A65536").ClearContents
sat = 2
son = Worksheets("genel ürün").Cells(Rows.Count, "a").End(3).Row
For r = 2 To son
aranan1 = Sheets("genel ürün").Cells(r, "a").Value
If Sheets("genel ürün").Cells(r, "a").Value <> "" Then
If WorksheetFunction.CountIf(Worksheets("genel ürün").Range("a1:a" & r), aranan1) = 1 Then
Sheets("toplamlar").Cells(sat, "a").Value = Sheets("genel ürün").Cells(r, "a").Value
sat = sat + 1
End If
End If
Next r
For a = 2 To Sheets("toplamlar").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
Sheets("toplamlar").Cells(a, "D") = WorksheetFunction.SumIf(Sheets("genel ürün").Range("A:A"), _
Sheets("toplamlar").Range("A" & a).Value, Sheets("genel ürün").Range("D:D"))
Sheets("toplamlar").Cells(a, "E") = WorksheetFunction.SumIf(Sheets("genel ürün").Range("A:A"), _
Sheets("toplamlar").Range("A" & a).Value, Sheets("genel ürün").Range("E:E"))
Sheets("toplamlar").Cells(a, "F") = WorksheetFunction.SumIf(Sheets("genel ürün").Range("A:A"), _
Sheets("toplamlar").Range("A" & a).Value, Sheets("genel ürün").Range("F:F"))
Next a
MsgBox "Veriler Tek'e İndirildi ve Toplamları Yapıldı", vbInformation, "Bitiş"
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR
Eklemek İstediğiniz butonu secip üstünde sağ click yapın ve makro ata seçeneğii açıp çıkan ekrandan müksil_karşılık_topla yı seçip tamam demeniz yeterli olacaktır.

Excel Vers. ve Dili
beta
denetim araç kutusunu açıyorum butonu seçiyorum küçük bir buton oluşturuyorum ama sağ tıklayınca makro ata seçeneği felan yok kardeş ? özellikller kod görüntüle vb. şeyler var.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR
denetim araç kutusunu açıyorum butonu seçiyorum küçük bir buton oluşturuyorum ama sağ tıklayınca makro ata seçeneği felan yok kardeş ? özellikller kod görüntüle vb. şeyler var.
Kod Görüntüle Diyip yukarıdaki kodları oaraya yapıştırıp denermisiniz.

Eğer İşe yaramassa çizimden şekil ekleyin kara veya yıldız ona sağ klik yaptınızda macro ekle olması gerekir.

Excel Vers. ve Dili
beta
Teşekkürler ihsan bey. Bu arada verdiğiniz kodları biraz düzenledim kendime göre sorunsuz oldu. İlginiz için teşekkürler.Kolay gelsin.