Kodların yapılışı yada kodların girişi

Excel Vers. ve Dili
a
Arkadaşlar öncelikle slmlar yeni şeyler öğrenmeye meraklı biri olarak sormak istiyorum excel de sizin kadar iyi değilim basit formüller kullanmayı biliyorum sadece, ancak bazen yapmak isteyipte yapamadıgım formulu olmayan veya bulamadıgım bi çok şeyi burda buluyorum ancak kod veriyorsunuz bu neyin kodu ve nereye yazılıyor çiziliyor onu bilmiyorum
mesela luckystrike arkadaşımız benim aradıgım türden bi soru sormus veriyi girdigim zaman otomatik tarih atacak ve oyle kalacak ama ona
Kod
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [c:l]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Column = 3 Then Cells(Target.Row, "B") = Now
If Target.Column = 12 Then Cells(Target.Row, "M") = Now
End Sub

şeklinde bişey soylenmiş ve daha bir çok aradığım şeyi buldum burda ama kod üzerine bu kodu nasıl nereye yazıyoruz onu bi açıklarsanız sewinirim
saygılarımla....

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Merhaba,
İlgili sayfanın sekmesine sağ tıklayıp çıkan ekrandan kod görüntüleyi seçin ve bu kodu oraya yapıştırın. Tabi bu kodun çalışması için makroların etkinleştirilmiş olması gerekli. Onun için de her hangi bir excel dosyasını açın, ARAÇLAR>MAKRO>GÜVENLİK ayarını düşük veye orta yapın ve dosyayı kapatıp yeniden açın.

Excel Vers. ve Dili
a
çok saol arkadaşım becerdim sonunda istediğim gibi de ayarlayabilirim sanırım bunu parmaklarına klavyene aklına ve insanlığına sağlık yardımın için çok tşkler :)