Soru KODUN HER SAYFADA ÇALIŞMASI

Excel Vers. ve Dili
2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24/01/2019
Arkadaşlar söz konusu kodun kitabımdaki tek bir sayfada değilde her sayfada çalışabilmesi için nasıl olması gerekir. bir türlü yapamadım. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
On Error GoTo hata
If Intersect(Target, [I2:I65536]) Is Nothing Then Exit Sub
Worksheets(Target.Text).Select
Exit Sub
hata:
MsgBox "sayfa yok", vbInformation, "ASKM"
End Sub

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
İlgili kodu "BuÇalışmaKitabı" bölümündeki "SelectionChange" olayına yazarsanız istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2016
24/01/2019
Harika bu kadar basitmiymiş:) çok çok teşekkürler... bilgi çok güzel birşey ve bunu paylaşmak daha da güzel.. peki bu kodun bazı sayfalarda çalışmamasını nasıl sağlarım? son olarak sadece bu kaldı.

muratboz06

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office365 TR
Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)

if sh.Name = "Sayfa1" or "Sayfa2" Then
If Target.Cells.Count > 1 Or IsEmpty(Target) Then Exit Sub

If Target.Column = 9 Then ' I sütununda çalışır.
On Error GoTo hata
Application.EnableEvents = False
Worksheets(Target.Text).Select
Application.EnableEvents = True
Exit Sub
End If
end if

hata:
Application.EnableEvents = True

End Sub

Sayfa1 veya sayfa 2 de çalışır.

Excel Vers. ve Dili
2016
24/01/2019
murat bey çok çok teşekkürler ama tam tersiydi benim arzum. onu başaramamıştım. şöyle ki; Bu kod çalışma kitabındaki bütün sayfalarda çalışsın sadece birkaç sayfada yani örneğin ("muhasebe1","finans","demirbaş") isimli sayfalarda çalışmasın...Bu şekilde yapmaya çalışıyorum. Çalışmasını istemediğim sayfa isimleri de bunlar.

Yani çalışmasını istediğim değil, çalışmasını istemediğim sayfalara göre kodu düzenlemeye çalışıyorum... Yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim.

muratboz06

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office365 TR
Private sayfaName As String

If Target.Column = 9 Then

On Error GoTo hata

sayfaName = Target.Value
Call SayfayaGit
Exit Sub
End If

hata:

End Sub

Sub SayfayaGit()
Set ws = ActiveSheet

If (ws.Name <> "muhasebe") And (ws.Name <> "finans") And (ws.Name <> "demirbaş") Then
Worksheets(sayfaName).Select
End If

End Sub

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2016
24/01/2019
Murat bey çalışıyor ancak şöyle bir sorun var. sayfalardaki ilgili hücreye çift tıkladıktan sonra "enter" e basınca çalışıyor. tek tıklama ile çalışmıyor böyle bir sorun oluştu.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
İlk satırı aşağıdaki gibi kullanın:

Sadece Change olursa sayfada değişiklik olduğunda (bahsettiğiniz enter olayı da değişikliktir) çalışır, selectionchange olunca sayfada hücre seçilirse çalışır.

muratboz06

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office365 TR
Aşağıdaki kodu deneyiniz.
PHP:

Private Sub Workbook_SheetSelectionChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)

On Error GoTo hata

sayfaName = Target.Value
        Call SayfayaGit
        Exit Sub
    End If

hata:

End Sub

Sub SayfayaGit()
    Set ws = ActiveSheet

If (ws.Name <> "muhasebe") And (ws.Name <> "finans") And (ws.Name <> "demirbaş") Then
    End If

End Sub

Excel Vers. ve Dili
2016
24/01/2019
Aşağıdaki kodu deneyiniz.
PHP:

Private Sub Workbook_SheetSelectionChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)

On Error GoTo hata

sayfaName = Target.Value
        Call SayfayaGit
        Exit Sub
    End If

hata:

End Sub

Sub SayfayaGit()
    Set ws = ActiveSheet

End If

End Sub
murat bey çok ama çok teşekkür ederim. utanarak bir isteğim daha olacak eğer mümkünse (beni çok mutlu ettiniz, çok sağolun, hem siz hem yardım eden düşünen bütün arkadaşlar...), bu konudan tamamen bağımsız bir çalışma kitabım var şöyleki;

Bütün sayfalardaki "e" sütununda sayısal veriler bulunmakta, aynı zamanda bu sayısal veriler birçok sayfanın adı konumunda, herhangi bir sayfadaki "E" sütunundaki bir hücrenin içeriği ile aynı ismi taşıyan bir sayfa var ise o hücrenin içindeki metnin rengi kırmızı (yada hücre dolgu rengi-herhangi bir şey olabilir ayırt etmek için sadece), aynı isimde bir sayfa ismi yok ise renklendirmeden olduğu gibi kalmasını sağlayabilecek bir kod oluşturamaz mıyız? (belirli sayfalarda çalışmayacak şekilde;"ürün ana sayfa","demirbaş ana sayfa") bunu yapabilirsek. çok mutlu edersiniz, şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2016
24/01/2019
Murat bey dediğimi yapabilme şahsımız var mı acaba? eğer yeni konu açmam gerekiyorsa açabilirim... ancak yeni konu açmadan destek olursanız çok müteşekkir olurum... Saygılarımla...

muratboz06

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office365 TR
Aşağıdaki kodu module ekleyerek çalıştırınız.

PHP:
Sub RenklendirSütunE()
Application.ScreenUpdating = False
    Dim sArr() As String
    ReDim sArr(1 To Worksheets.Count)

For i = 1 To Worksheets.Count
        sArr(i) = Worksheets(i).Name
        sNames = Join(sArr, ":")
    Next i

Dim ws As Worksheet

sonSatır = Range("E1000000").End(xlUp).Row
    For Each ws In ThisWorkbook.Worksheets
        ws.Select
        ws.Range("E:E").Interior.ColorIndex = xlNone
            For i = 1 To sonSatır
                If InStr(1, sNames, Range("E" & i).Value, 1) Then
                Range("E" & i).Interior.Color = vbRed
                End If
             Next i
        End If
    Next ws
    Worksheets(1).Select
    Application.ScreenUpdating = True
    MsgBox "İşlem tamamlandı."
End Sub

Son düzenleme:

metehan8001

Yasaklı
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 -2016 TR
murat bey çok ama çok teşekkür ederim. utanarak bir isteğim daha olacak eğer mümkünse (beni çok mutlu ettiniz, çok sağolun, hem siz hem yardım eden düşünen bütün arkadaşlar...), bu konudan tamamen bağımsız bir çalışma kitabım var şöyleki;

Bütün sayfalardaki "e" sütununda sayısal veriler bulunmakta, aynı zamanda bu sayısal veriler birçok sayfanın adı konumunda, herhangi bir sayfadaki "E" sütunundaki bir hücrenin içeriği ile aynı ismi taşıyan bir sayfa var ise o hücrenin içindeki metnin rengi kırmızı (yada hücre dolgu rengi-herhangi bir şey olabilir ayırt etmek için sadece), aynı isimde bir sayfa ismi yok ise renklendirmeden olduğu gibi kalmasını sağlayabilecek bir kod oluşturamaz mıyız? (belirli sayfalarda çalışmayacak şekilde;"ürün ana sayfa","demirbaş ana sayfa") bunu yapabilirsek. çok mutlu edersiniz, şimdiden çok teşekkürler.

C#:
Sub exceldestek80()
''Metehan8001 / Feyzullah
For Each syf In Worksheets
If syf.Name <> "ürün ana sayfa" And syf.Name <> "demirbaş ana sayfa" Then
    For a = 2 To syf.Cells(Rows.Count, 5).End(xlUp).Row
        syf.Cells(a, 5).Interior.Color = xlNone
        For b = 1 To Worksheets.Count
            If Worksheets(b).Name = syf.Cells(a, 5) Then syf.Cells(a, 5).Interior.Color = vbRed: Exit For
    Next b, a
End If
Next
MsgBox "İşlem Tammamlandı", vbInformation + vbMsgBoxRtlReading, "Www.***************"
End Sub

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2016
24/01/2019
Murat bey çok güzel oldu ancak biz bu kodu sadece çalıştırınca aktif edebiliyoruz(doğru anlatamadığımı şimdi anladım.lütfen özrümü kabul edin) Benim arzu ettiğim şey ise kodun dinamik olmasıydı yani şöyle ki;

Ben herhangi bir sayfanın "E" sütunundayken, bu sütunun hücrelerinden hangisinin adında bir sayfa olduğunu hangisinin adında bir sayfa olmadığını anlayabilmeliyim (bu kod bunu sağlıyor buraya kadar sorun yok), ancak ben bunu anlamak için kod'u çalıştırmak zorunda kalıyorum. Bunu bulunduğum sayfa için otomatik olarak o anlık yapmasını istiyorum.(sayfadan çıktığımda renklendirme kalksın istiyorum)

Çünkü ben "E" sütununun en altındaki boş hücrelere ek veri girdiğimde de kodu tekrar çalıştırmam gerekecek. Yani ben sürekli kodu çalıştırmak zorundayım ki bu yüzlerce sayfa olunca epey uzun sürüyor. Bunu otomatikleştiremez miyiz? yani modülden kodu çalıştırmama gerek kalmadan hangi sayfaya gidersem sadece o sayfa için ve o an için bu işlemi otomatik olarak yapsa ancak sayfadan çıktığımda tekrar renklendirmeyi kaldırsa olmazmı?

Not:(Sn. metehan8001 sebebini bilmiyorum ama sizin kodunuz çalışmadı. run-time error '13' hatası veriyor)

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Kullanıcı tanımlı fonksiyon ve koşullu biçimlendirme kullanılan alternatif dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar