köprü ile diger sayfaya yonlendirme hk.

zetkatamet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-12-2028
Arkadaslar,
Rica etsem ekteki dosyaya bakabilirmisiniz?
Youtube da köpru ile ilgili ilerde kullanabilecegim faydali bir bilgi buldum. Uygulama noktasinda takildim.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Linki inceleme fırsatım yok maalesef, köprü ile ilgili kısaca bilgi vereyim.

Öncelikle istediğinizi yapmak için aşağıdaki formülü yazmalısınız.

Kod:
=KÖPRÜ([COLOR=red]"[kopru.xls]Sayfa2!B"&KAÇINCI(D7;Sayfa2!B:B;0)[/COLOR];[COLOR=blue]D7[/COLOR])
Burada kırmızı işaretli bölüm linkin konumunu ifade eder, mavi ise formülün hücrede ne ad la gözükeceğini. Eğer mavi kısmı boş geçerseniz hücrede gideceğiniz bölgenin adresini görürsünüz.

Köprü adresi değişken olacağından D7 deki değerin sayfa2 de kaçıncı sırada olduğu bulunu. Bunun için kaçıncı fonksiyonu kullanılmıştır.

Formülde metinden sonra birleştirme bu yüzden yapılır.

Sayfa2!B&kaçınıc(...

burada kaçıncı 5 değeri üretirse,

Sayfa2!B&5 yani,

Sayfa2!B5 şeklini alır bu ifadeyle de Sayfa2!B5 hücresine köprü kurulmuş olur. Kaçıncı fonksiyonu D7 deKİ değer sonuçuna göre değişken değer alarak sayfa2 ye size istenen değere bu şekilde götürür.
Formüldeki mavi alanla da hücredeki formül sonucunun D7 deki değerin ismini veriririz.

Hızlı yazdığım için yazım hatası varsa kusuruma bakmayın. Anlamadığınız bir bölge olursa o kısmı biraz daha açabilirim.

.

zetkatamet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
27-12-2028
Omer bey,
Ilginize ve yardiminiza tesekkurler.
Sizin cozumununuzu merakla incelemeye basladim. Firsat bulupta gonderdigim video ya birara bakabilirseniz cok iyi olur. Adam cok daha kisa bir formulle cozum bulmus. Ekte resimi ekledim.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
C12 hücresinin içeriğini görmek gerekir. Eğer kaçıncı fonksiyonunu C12 hücresine yazarsanız sizde aynı sonuça ulaşırsınız.

Yani sadece bu resimle ne yaptığını anlamak güç. Videonun devamında C12 hücresinin içeriğyie ilgili bir görüntü yok mu?

.

zetkatamet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
27-12-2028
Ömer bey,
C12 de veri dogrulama yapmis. Ingilizce olarak C12 yi yazarken birseyler soyluyor ama birsey cikartamadim, cok kisa ve hizli soyluyor..kacinci veya baska formul vs. yazilacak gibi bir konu gecmiyor. Bir yerde excel versiyonunun Finlandiya oldugunu soyluyor.
Saygilar.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sayın zatkatamet,

Formülü kısaltmak demek görüntü olaraksa tanımlamalarla kısaltmak mümkün tabiki. Yalnız bu formülü yaptığı işlemi kısaltmak demek değildir.Tanımlada bir tür formüldür sonuçta. Görmeden net birşey söylemem güç tanımladan kaçıncı fonksiyonunu yada başka birşey tanımlamış olabilir.
Akşam evden linki inceler size bilgi veririm.

Demek istediğim şu;

=KAYDIR($A$1;0;0;10) formülünü alan diye tanımlayın, sonra hücreye,

=topla(alan) yazın. Gördüğünüz gibi formül hücrede çok kısa bir şekilde görünüyor.

Eğer tanımlama olmasaydı,

=topla(KAYDIR($A$1;0;0;10)) olarak görecektiniz.

Söylemek istediğim kısaca bu.

Akşam linki inceler size aktarmaya çalışırım.

.

zetkatamet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
27-12-2028
Ömer bey bilgiler icin tesekkurler. Merakla incelemenizi bekleyecegim. Iyi calismalar.