Köprü-- Veri Aktarma-- vs.. ??

Excel Vers. ve Dili
Türkçe.
Kusura bakmayın uygun bir başlık bulamadım :s Gerekli açıklamayı dosya içerisinde yapmaya çalıştım. Anlaşılmayan bir şey varsa dilim döndüğünce anlatmaya çalışırım.

--Soru1--B6 hücresinde veri doğrulama-liste yöntemi uyguladım. Bu sayede C6 hücresine uyguladığım düşeyara formülü ile verileri doğru şekilde alabiliyorum. Fakat yapmak istediğim burdaki değere göre de bir link vermek istiyorum. Yani diyelim ki B6 hücresinde rıza yazdığında yazının üzerine tıklandığında (başka bir hücreye tıklanarak da olabilir) Rıza sayfasına gitsin. Ahmet yazdığında Ahmet sayfasına gitsin

--Bu hazır olduktan sonra yapmak istediğim başka bir şey; Diyelim ki A6 hücresinde Mustafa seçildi. Hangi isim seçilirse o isme ait sayfanın içeriği 20. satırdan itibaren sıralansın istiyorum. Herşeyden öte mümkünse bütün bunları formülle yapmaya çalışalım makro kod vs. hakkında hiç bir fikrim yok henüz :s

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba
Eki inceleyin
Not: Bir paylaşımdan edindiğim userform'u kullandım.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Türkçe.
Hala Çözemedim...

Üstad Sayfa isimlerine göre nasıl arama yaptığını hala çözemedim. Helal olsun diyorum.. Çok işime yaradı. Bunu ayrıca öğrenmek isterim.
Fakat aramayı başka bir şekilde yapmak istiyorum. yani veri aktarımı sayfa isimlerine göre değil de sayfa içeriğine göre olsun.. Ayrıntılı açıklamayı ekte anlatmaya çalıştım..

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Syn faksu;
Ne yazıkki açıklamanızdan ben pek birşey anlayamadım.
Sadece Veri Doğrulama yöntemi ile seçtiğiniz sayfadaki verilerimi istiyorsunuz? Eğer isteğiniz bu ise her sayfadaki aynı veriler ayrı ayrı mı yazılacak yoksa sayısal kısımları B sütunundaki ilgili hücrede toplanacak mı?
Tüm sayfalardaki verileri listeleyecekseniz veri doğrulama ile seçim yapmanın mantığı ne?
Tüm sayfa verilerini alacaksanız hangi sayfadan geldiği bilgisi gerekli mi?
Sayfalardaki isim yada değişkenleri manuel mi yazacaksınız? yada tablo kendisi mi bulacak?
Diğer sayfalarda verileriniz C3 : D3 başlangıcında mı?
Bunlara açıklık getirirseniz tekrar bakma şansım olur.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe.
Teşekkür ederim...

Syn faksu;
Ne yazıkki açıklamanızdan ben pek birşey anlayamadım.
Sadece Veri Doğrulama yöntemi ile seçtiğiniz sayfadaki verilerimi istiyorsunuz? Eğer isteğiniz bu ise her sayfadaki aynı veriler ayrı ayrı mı yazılacak yoksa sayısal kısımları B sütunundaki ilgili hücrede toplanacak mı? İstemiş oldugum bu.. Veriler alt alta sıralanacak, çünkü sayısal değerler değil metin de olabilir...
Tüm sayfalardaki verileri listeleyecekseniz veri doğrulama ile seçim yapmanın mantığı ne? elimde mevcut bir sayfa listesi var. ve bu listeye göre veri doğrulama ile arama yaparak buluyorum.. yaptıgım şey yanlış mı? başka yollar da varsa öğrenmek isterim...
Tüm sayfa verilerini alacaksanız hangi sayfadan geldiği bilgisi gerekli mi? Hangi sayfadan geldiği bilgisine ihtiyacım yok. Teşekkür ederim. Fakat dosya içinde onu da ayrıca belirtirseniz benim ve diğer arkadaşlarım için ek bilgi olmuş olur
Sayfalardaki isim yada değişkenleri manuel mi yazacaksınız? yada tablo kendisi mi bulacak? ne demek istediginizi anlamadım :s
Diğer sayfalarda verileriniz C3 : D3 başlangıcında mı? evet hepsinde aynı yerde..
Bunlara açıklık getirirseniz tekrar bakma şansım olur.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Türkçe.
Son cevabım muygun'a oldu gibi sanki ama isterlerse diğer arkadaşlar da hiç çekinmeden yardımcı olabilirler tabi. Her türlü yardım ve bilgi itina ile kabul edilir :p

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Anladığım kadarıyla birşeyler yaptım. Gerekebilecek açıklamaları dosya içinde belirttim. İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar