Köprüleri Atmanın En Kolay Yolu

Katılım
6 Ekim 2006
Mesajlar
33
Excel Vers. ve Dili
2003 Turkce
Excel çalışma sayfasına internet ortamından kopyalanan verilerle beraber sayfaya yerleşen köprüleri (mavi renkli altı çizili kelimeler) her hücreden tek tek kaldırmanın ötesinde bir çözüm yolu var mı arkadaşlar?

Örneğin, sayfada internetten kopyalanmış yüzlerce kelime/cümle bulunduğunu ve bu kelime/cümlelerin köprüleri olmaksızın sayfada kullanılması/saklanması gerektiğini varsayalım. Böyle bir durumda, sayfamdaki yüzlerce hücrede bulunan köprüleri kaldırmak için, her hücrede ayrı ayrı olarak "mouse'tan sağ tuş yaparak köprüyü kaldır" işlemini yapıyorum. Sayfadaki her köprüyü bu şekilde tek tek kaldırmanın haricinde bir çözüm olup olmadığını öğrenmek isterim. En azından, bu işlemin daha kolay bir alternatif yolu mevcut mu?

Işıkla...
 
Katılım
6 Ekim 2006
Mesajlar
33
Excel Vers. ve Dili
2003 Turkce
Yanıtınız için teşekkürler sevgili fructose; verdiğiniz linkleri incelediğimde, QuickBlue arkadaşımız tarafından verilen yanıtta aradığımı bulduğumu düşünüyorum.

İnternet ortamında kopyalama yapıldığında, köprüleri/linkleri sayfamıza yapıştırmayıp sadece verileri/değerleri yapıştırmak için izlenecek yöntem sanıyorum şu olmalı; Kopyala/Özel Yapıştır/Değerleri/Tamam

Ancak anladığım kadarıyla, özel yapıştır uygulanmadan sayfaya klasik olarak yapıştırılan ve köprüleri/linkleri içeren hücrelerden bu köprüleri kaldırmanın -bildiğimin dışında- daha kolay bir yolu yok...

Tekrar teşekkürler; Işıkla...
 
Katılım
6 Şubat 2005
Mesajlar
1,467
Aşağıdaki kodu modül sayfasına yazdıktan sonra link olan sayfanın tümünü seçip makroyu çalıştırın
Sub Makro1()
Selection.Hyperlinks.Delete
End Sub
 
Katılım
6 Ekim 2006
Mesajlar
33
Excel Vers. ve Dili
2003 Turkce
Sayfamızda bulunan köprü/link içeren hücrelerden söz konusu köprülerin tamamını aynı anda kaldırmanın kolay bir yolu olduğunu sevgili omerceri sayesinde öğrendim; çok teşekkür ediyorum....

Bu bağlamda, aramızda bencileyin makro konusundaki bilgisi zayıf olan arkadaşların da olayı anlayabilmeleri için biraz daha detaylı olarak aşağıda anlatmak istedim:

1. Adım : Araçlar/Makro/Yeni Makro Kaydet
2. Adım : Araçlar/Makro/Visual Basic/Insert/Module/bu alana kodu yaz veya copy/paste/kapat/kaydı durdur
3. Adım : Sayfanın tümünü seç/Araçlar/Makro/Makrolar/Çalıştır

Tamamdır; sonunda köprüleri attık :)

Tekrar teşekkürler... Işıkla...
 
Üst