Köprüyü Farklı Sayfalarda Gösterme

OzNvl

Barem Ambalaj
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11-11-2025
Sevgili Hocalarım merhaba,

Sizlerin yardımları sayesinde bir izin programı oluşturmaya çalıştım.

Tüm Dosya ektedir.

Herşey istediğim şekilde çalışıyor.

İstediğim bir konuda takıldım kaldım.

Personele izin verdiğim zaman bu iznin PDF dosyasını listeye kaydetmek istiyorum.

Dosyayı seçmekten yana sıkıntı yok bir hücrede göstermekten yana sıkıntı yok.
Ancak çalıştırdığım makroda kaydettiğim zaman personelin alt listesinde bu izin formu köprüsü(linki) göremiyorum.

Konu ile ilgili siz değerli hocalarımdan yardım talep ediyorum.

Şimdiden emeğinize sağlık çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Kayıt sayfası I2 hücresinde =KÖPRÜ('ANA SAYFA'!I14) kullanmışsınız, fakat I14 hücresinde TextToDisplay:="İzin PDF" kodu ile izin pdf yazdırmışsınız, yanlış yoldan dolayı fonksiyon köprüyü açmıyor.

Dosyanızın yapısı karışık, nasıl kullanacaksanız bilmiyorum. izin formu yükle butonundaki kodlara for döngüsünden önce aşağıdaki satırı ilave edin. ( Ayrıca for döngüsünü neden kullandığınızı da anlamadım.)

Sheets("KAYIT").Range("I2").FormulaLocal = "=KÖPRÜ(""" & tamyol & """ ; ""İzin PDF"")"

Bu şekilde kayıt sayfasındaki köprü fonksiyonu istediğiniz gibi çalışır.

Yalnız "kayıt" sayfasındaki verileri "İZİN HAREKETLERİ" sayfasına kopyalarken değerleri kopyaladığınız için bu sayfada köprü işlevini yitirir. Bunun içinde, "kayıt" kodlarınızın ;

Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
ActiveCell.Offset(1, 0).Range("A1").Select

satırından sonra aşağıdaki satırı ekleyin.

Sheets("KAYIT").Range("I2").Copy Range("I" & ActiveCell.Offset(-1, 0).Row)

.

OzNvl

Barem Ambalaj
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
365
11-11-2025
Evet biraz karışık oldu Ömer Hocam.

For Döngüsünü birşey denemek için açmıştım sonra silmemişim siz diyince farkettim sildim :)

Hocam emeğinize sağlık izin hareketlerine dökme işlemi çok iyi çalışıyor.

dikkat ettiyseniz bir de ana sayfada alt liste var personel seçince onun bilgileri geliyor ekrana.
orada izin dosyasını getiremiyoruz bu sefer :(

OzNvl

Barem Ambalaj
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
365
11-11-2025
Sheets("KAYIT").Range("I2").Copy Range("K" & ActiveCell.Offset(-1, 0).Row)

Bu komutu ctrl+shift+L makrosuna aktardım ancak hep son pdf dosyasını aynı yere kopyalıyor. İzin hareketlerinde göründüğü gibi gösteremedim

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sizin dosya yapınız o şekilde değil mi? Kayıt sayfası 2. satırı kopyalıyorsunuz.

OzNvl

Barem Ambalaj
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
365
11-11-2025
Sizin dosya yapınız o şekilde değil mi? Kayıt sayfası 2. satırı kopyalıyorsunuz.
Hocam oradaki işlem şöyle ilerliyor;

1- Kayıt Sayfasından verileri İzin Hareketlerine Aktarıyor boş uygun hücreye.
2- Gelişmiş Filtre ile Ana Sayfa Ekranına Personel İsmini Seçince C16 - K16 Başlık altında Gelişmiş Filtre Başka Yere Kopyalanıyor.

Evet işlemler baya karışık oldu doğru ama tam sistem çalıştırmak için daha kolay yolunu bulamadım.

VBA ile tam anlamıyla istenilen yapılabilir LİSTWİEW ile felan ama ben VBA tarafında daha çok yeniyim. İşin içinden bir noktadan sonra çıkamadım.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Ana sayfadan hareket edersek;

"İzin formu yükle" butonu seçilen pdf dosyasını köprü oluşturarak I14 hücresine yüklüyor. ( Bunda sorun yok sanırım.)

İzin hareketlerini sisteme kaydet" butonu ana sayfadaki girilen izni izin hareketleri sayfasında ilk boş satıra kayıt yapıyor. İstenen de bu sanırım. Sadece köprü açma sorun oluyor.

Ana sayfadaki C16:K ... aralığı ne işe yarıyor, ve bu aralığa veri kayıt yapılıyor mu? Yapılıyorsa hangi mantıkla hangi aşamada yapılıyor.

OzNvl

Barem Ambalaj
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
365
11-11-2025
Ana sayfadan hareket edersek;

"İzin formu yükle" butonu seçilen pdf dosyasını köprü oluşturarak I14 hücresine yüklüyor. ( Bunda sorun yok sanırım.)

İzin hareketlerini sisteme kaydet" butonu ana sayfadaki girilen izni izin hareketleri sayfasında ilk boş satıra kayıt yapıyor. İstenen de bu sanırım. Sadece köprü açma sorun oluyor.

Ana sayfadaki C16:K ... aralığı ne işe yarıyor, ve bu aralığa veri kayıt yapılıyor mu? Yapılıyorsa hangi mantıkla hangi aşamada yapılıyor.
["İzin formu yükle" butonu seçilen pdf dosyasını köprü oluşturarak I14 hücresine yüklüyor. ( Bunda sorun yok sanırım.) ]
evet hocam buraya kadar doğruyuz.

Burada da bir problem yok İzin Hareketlerinde de PDF görüntüleyebiliyorum.

Burada yapılan işlem kaydetme yok hocam. İzin Hareketleri Sayfasındaki Verileri GELİŞMİŞ FİLTRE yöntemi ile C16:K16 Başlığı altına topluyorum Personel Seçiniz Kısmından Personeli seçince İzin Hareketlerinde O Personele Ait Bilgileri ANA SAYFA C16:K16 Başlığı altına listeliyor.
Listelerken Link Burada Kayboluyor. Dediğiniz gibi sadece TEXT olarak yazıyor.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Ayarlar sayfasındaki A:B sütunları ve C1 hücresini ne için kullanıyor sunuz?

OzNvl

Barem Ambalaj
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
365
11-11-2025
Ayarlar sayfasındaki A:B sütunları ve C1 hücresini ne için kullanıyor sunuz?

ANA SAYFA daki Liste Kutusunu Çalıştırıp Personel Seçmek ve Seçtiğim Personeli Ana Sayfada Personel Adı Yazan Yere Getirmek için kullanıyorum.

OzNvl

Barem Ambalaj
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
365
11-11-2025
Eki inceleyiniz. Hata yada eksik varsa bildirirsiniz. ( Listele, Listele_Personel, kayit ve CommandButton1 kodları değişti)
ÖMER Hocam çok teşekkür ederim ellerinize sağlık.
O kadar makrodan kurtarmışsınız sistemi
for döngülerine daha çok çalışmam gerektiğini sayenizde anladım.

Tam istediğim gibi çalışıyor.

Sizlere de çok zahmet verdim konu ile ilgili elinize emeğinize sağlık hakkınızı helal edin :)

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Önemli değil, güle güle kullanın.