köşeleri yuvarlatma

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2000
Arkadaşlar selamlar;

Ben bu konuda oldukça bilgisizim yardımcı olursanız sevinirim.

Excel de fiyat listesi oluşturmak istiyorum birkaç hücreyi birleştirip oluşturduğum dikdörtgenlerin uç kısımlarını yuvarlatma yada ovalleştirmem gerekiyor ama bir türlü beceremedim.

Temel şekillerdeki kare yada diktörtgen çiziminden gidiyorum ama dediğim gibi köşeleri ovalleştirme işlemini yapamıyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim ...

Saygılar.

Son düzenleme:

Metin Karaağaç

Uzman
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro Plus-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2025
Bunun gibi mi yapmak istiyorsunuz?

Ekli dosyalar

Metin Karaağaç

Uzman
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro Plus-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2025
1. Önce tablomu ve kenarlıklarını hazırladım.
2. Sonra Görünüm/Araç çubuklarından “Çizim”i açtım.
3. Otomatik şekil/Temel şekillerden “Yuvarlatılmış dikdörtgen”i buldum.
4. Dikdörtgeni çizdim, boyutunu tabloya uygun şekilde ayarladım, köşe yuvarlağını ise köşede beliren sarı nokta ile ayarladım.
5. Dikdörtgene sağ tıklayarak otomatik şekil biçimlendirden, saydamlığını %100 yaptım.

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2000
Metin kardeş;

Selamlar ..

Öncelikle ilgin için teşekkür ederim.
Benim yapmak istediğim şey işim gereği fiyat listesi,bir sayfada gönderdiğiniz ekteki gibi malzemelerin özelliklerine göre 5 ile 10 arası dikdörtgenler yada kareler yapıp bunların içine resim özellik ve fiyatları girmem gerekiyor.

Mesela ben mobilya aksesuarları pazarlıyorum nalburlara.Sayfada diyelimki mobil ya tekerleklerinin çeşitlerini özelliklerini resimlerini ve fiyatlarını göstermem gerekiyor 10-15 değişik tekerleği girmem gerekiyor.yada sayfanın yarısınada vida çeşitlerini 4 yada 5 küçük kare yada diktörtgende girmem gerek.

Aslında köşeleriyle de olsa olur ama ovalleştirme isteğim görüntü olarak daha estetik olmasını isteğimden.Fazla uzattım kusura bakma kısacası bir kutuda birkaç değişik veri girmem gerekiyor.
Aslında bana lazım olan tahminimce diktörtgeni oluşturup resim yazı renklendirme yada diğerlerini uyguladıktan sonra sadece köşeleri oval hale getirebilen bi özellik lazım.Şekillerdeki yay özelliğiyle hiç beceremedim..

Saygılar...

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın betu66,

Yanlış anlamadı isem, istediğiniz böyle bir şey midir ?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2000
köşeleri ovalleştirilmiş diktörtgen çizimi..

Selamlar Şaban bey;

Benim istediğim sayfa da oluşturduğum her karenin içine bir çok veri girebilmek,metin,resim,yada başaka şeyler .Dolayısıyla karenin içinde hücreleri bağımsız olarak kullanabilmeliyim.

Yani şekillerdeki yuvarlatılmış dörtdeni oluşturduğunuzda içine yalnızca bir veri girebiliyorsunuz (yazı yada resim vb.)

Saygılar..

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın betu66,

Aşağıdaki dosyayı inceleyiniz. Dilerim bu işinizi görür.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2000
Sayın Şaban bey selamlat;

Özür dilerim ama bilgisizliğime verin maalesef yapamadım.Resimi kopyalayıp yapıştırıyorum fakat karenin içinde kalması gereken hücreler olmadığı için bi başka excel sayfasında köşeli olarak kenar çiz segmesinden hazırladığım fiyat listelerini yada rakamları copy edemiyorum.

Sanırım tamamen benim acemiliğimden kaynaklanıyor galiba köşeli olarak hazırlamak zorunda kalacağım.

Sizinde vaktinizi alıyorum kusura bakmayın.

Tekrar teşekkürler ..

Saygılar..

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın betu66,

Birde bu resme bakın. Umarım anlatabilmişimdir, umarım işinizi görür.

Ekli dosyalar