Koli / Palet Hesaplama Formülü

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhabalar. Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim. Göz attım önceki konulara lakin tam istediğim şeyi bulamadım.

Konumuz şu. Kendinden yapışkanlı baskılı etiket üretim firmasında çalışıyorum. İhracata konu yüklerimiz için önceden taşıma fiyatı alabilmek adına ürünlerin kaç koli / palet olacağını takribi olarak da kestirebilmek adına bir formülizasyon yaratmak istiyorum.

Elimde, her bir rulo içindeki etiket sayısı veya toplam dış çapına göre (kimi firmalar bir ruloda 1000 etiket olsun der, kimisi de dış çapı atıyorum 200mm olsun der, 200mm'ye etiket boyutuna göre 500 etiket de sığar 3000 tane de) malzeme + taşıyıcı gramajını baz alarak 1 rulo ağırlığını veren bir formül var, pratikte denedik %100'e yakın sonuç veriyor. Buradan toplam rulo sayısını çıkartabilirim. Lakin;

Fabrikada kullanılan kolilerin en-boy-yükseklik ölçülerini baz alıp, yukarıdaki formül ile etiket yüksekliği + bobin dış çapı bilgilerini baz alarak bir koliye yatay olarak kaç adet bobin sığar, ve toplamda kaç koliye ihtiyacımız olur bilgisi gerekli. Daha sonra bunu palet bazına indirgemek kolay, sonuçta bir paletin aldığı koli sayısı belli.

Konu hakkında yardımınızı rica eder, herkese iyi forumlar dilerim.