Koli Sayısı Hesaplama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Herkese merhaba.
Sormak istediğim şu. Örneğin bir havlu fabrikasında farklı renklerde, ebatlarda havlular var ve ebatlara göre de koli içi adetler var.
Sipariş bize geldiğinde listeyi excele aldığımızda bu listeye göre koli içi adetlerini renklere ebatlara göre hesaplayıp kullanacağımız koli sayısını otomatik olarak bulabilir miyiz?
Ayrıca bazı sayılar tam bölünmediği için resimli örnekte gösterdiğim gibi 143/24 tam koli olmuyor bunu 5 koli 24'lü, 1 koli 23'lü şeklinde tam bölünen kısmı alıp kalanı da ekstra koli olarak yazabilecek formül veya makro falan yapabilir miyim?

http://s3.dosya.tc/server6/l2aky4/koli.xlsx.html

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
B3 hücresine aşağıdaki formülü kopyalayıp sağa ve aşağıya doğru çekerek çoğaltınız.
İlgili alanda metni kaydırma özelliği aktif olmalıdır.
Kod:
=EĞER(NSAT(J3/J$14)=J3/J$14;J3/J$14;BÖLÜM(J3;J$14)&" koli "&J$14&" adet"&DAMGA(10)&"1 koli "&MOD(J3;J$14)&" adet")
Not: Her rakama göre -lı, -li, -lu, -lü ekleri değişeceğinden bunun yerine adet olarak yazdırdım.
İyi çalışmalar...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Çok güzel olmuş sağolun, bi ricam daha olacak. Mesela 5 koli 10 adet 1 koli 3 adet kısmını alt alta yapmak için ne yapabiliriz?
5 koli 10 adet
1 koli 3 adet
Şeklinde olabilir mi?

ASLAN7410

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29.03.2025
Merhaba küçük bir çözüm.
B ve F sütununu komple seçin sonra metni kaydır'ı işaretleyin, hücreleri istediğiniz aralıkla genişletebilirsiniz.

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
İlgili alanda metni kaydırma özelliği aktif olmalıdır.
Yukarıdaki mesajda belirtmiştim. Bir de ihtiyaç halinde sütunları genişletebilirsiniz.

Bir de aşağıdaki kodu deneyebilirsiniz.
Kod:
Sub kod()
Range("B3:F10").ClearContents
For sat = 3 To 10
    For süt = 10 To 14
        k = Int(Cells(sat, süt) / Cells(14, süt))
        a = Cells(sat, süt) Mod Cells(14, süt)
        If a = 0 Then
            sonuc = k & " koli"
        Else
            t = Cells(14, süt)
            If t = 10 Or t = 30 Then
                ek1 = "'lu"
            ElseIf t = 20 Or t = 50 Or t = 70 Or t = 80 Then
                ek1 = "'li"
            ElseIf t = 40 Or t = 60 Or t = 90 Then
                ek1 = "'lı"
            ElseIf t = 100 Then
                ek1 = "'lü"
            Else
                s = Right(t, 1)
                If s = 1 Or s = 2 Or s = 5 Or s = 7 Or s = 8 Then
                    ek1 = "'li"
                ElseIf s = 3 Or s = 4 Then
                    ek1 = "'lü"
                ElseIf s = 6 Then
                    ek1 = "'lı"
                ElseIf s = 9 Then
                    ek1 = "'lu"
                End If
            End If

If a = 10 Or a = 30 Then
                ek2 = "'lu"
            ElseIf a = 20 Or a = 50 Or a = 70 Or a = 80 Then
                ek2 = "'li"
            ElseIf a = 40 Or a = 60 Or a = 90 Then
                ek2 = "'lı"
            ElseIf a = 100 Then
                ek2 = "'lü"
            Else
                s = Right(a, 1)
                If s = 1 Or s = 2 Or s = 5 Or s = 7 Or s = 8 Then
                    ek2 = "'li"
                ElseIf s = 3 Or s = 4 Then
                    ek2 = "'lü"
                ElseIf s = 6 Then
                    ek2 = "'lı"
                ElseIf s = 9 Then
                    ek2 = "'lu"
                End If
            End If

sonuc = k & " koli " & t & ek1 & vbLf & "1 koli " & a & ek2
        End If
        Cells(sat, süt - 8) = sonuc
        Cells(sat, süt - 8).WrapText = True
    Next
Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Merhaba küçük bir çözüm.
B ve F sütununu komple seçin sonra metni kaydır'ı işaretleyin, hücreleri istediğiniz aralıkla genişletebilirsiniz.
Merhaba, evet sütunu genişleterek görebiliyorum ancak sıkıntım bunu yazıcıdan çıkararak depoda kullanmak, çıktıyı dikey olarak alıyoruz ve çeşitler böyle az değil,kullandığımız şablona normalde bunu elle hesaplayarak yazıyoruz o yüzden alt alta olması daha çok işimize yarıyor da o yüzden öyle istedim. Olmazsa o kısımları yine boş bırakıp elle yazabiliriz.

Yukarıdaki mesajda belirtmiştim. Bir de ihtiyaç halinde sütunları genişletebilirsiniz.

Bir de aşağıdaki kodu deneyebilirsiniz.
Kodu nasıl kullanacağımı anlayamadım maalesef.

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Bu kod makro kodu; normal makro kodu gibi kullanabilirsiniz. Ancak çeşitleriniz örnek dosyanızdakinden daha farklı ise kod hata verecek ve işinize yaramayacaktır.
Sütunları genişletmek çıktı alırken problem oluyorsa;
1. Sütunları ihtiyacınız kadar genişletir sonra sayfa yapısından sayfaya sığdır özelliğini kullanarak verilerinizin sayfaya sığmasını sağlayabilirsiniz.
2. Hücrelerin karakter boyutunu küçülterek verilerin hücreye sığmasını sağlayabilirisiniz.
3. Formüldeki "adet" yazısını silebilir veya "ad." şeklinde kısaltma yaparak metnin kısalmasını sağlayabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Bu kod makro kodu; normal makro kodu gibi kullanabilirsiniz. Ancak çeşitleriniz örnek dosyanızdakinden daha farklı ise kod hata verecek ve işinize yaramayacaktır.
Sütunları genişletmek çıktı alırken problem oluyorsa;
1. Sütunları ihtiyacınız kadar genişletir sonra sayfa yapısından sayfaya sığdır özelliğini kullanarak verilerinizin sayfaya sığmasını sağlayabilirsiniz.
2. Hücrelerin karakter boyutunu küçülterek verilerin hücreye sığmasını sağlayabilirisiniz.
3. Formüldeki "adet" yazısını silebilir veya "ad." şeklinde kısaltma yaparak metnin kısalmasını sağlayabilirsiniz.
Yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkürler tekrar. Evet ürün renklerini öylesine yazdım yoksa çok daha farklı ve fazla. Bu durumda makroyu kullanamam ancak formül işime yarayacak. İyi akşamlar.

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
Koli paket hesaplama programı

Merhaba,

sizin işinizi bir küçük program ile de yapılabilir hale getirdim. Bu program lisansız olup, ticari amaçlı kullanılmamak şartı ile herkes indirebilir.

program (exe) ve ekindeki 3 adet txt formatındaki dosya aynı klasörde bulunmak şartı ile çalışmaktadır.

Siz farklı renk, boyut vede boyut-adet bilgilerini bu txt dosyalarına ekte gönderdiğim formatta ekleyin. Dosya adı ve uzantılarını değiştirmeyin. Bu önemli yoksa aksi takdir program çalışmaz.

Sizin excele gönder işleminden sonra yapacağınız veya yaptığınız şablona göre verileri çıkarıp yazıcı çıktısı almanız gerekmektedir, şuan için direkt yazıcı çıktısını desteklememektedir.

Not: program 32 bit vista sistemli ve office 2007 bulunan bir bilgisayarda denendi, çalışıyor. Başka sistemlerde hata alma olasılığı var. Bunun için öncelikle netframework güncellemelerini kontrol edersiniz. Güncel değil ise eğer güncellemeleri yaparsınız.
Hata geri bildirimi yaparsanız sevinirim. Hemen dönme gibi bir imkanım yok,bu yüzden gecikmeler olabilir.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Vaktim olmadığı için giremedim internete yeni gördüm mesajınızı. Program için teşekkür ederim yalnız indiremedim sayfa hata verdiği için.Zaman zaman deneyip indirmeye çalışıcam.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Link pasif... başka bir yere yükleme şansınız varmı acaba?