kolon taşımak

Excel Vers. ve Dili
ingilizce
Hazırlamış olduğum ürün listesinin (Sadece Ürün Adı Kolonu'nu)farklı bir sheet'e yapmış olduğum stok listesine otomatik olarak aktarılması gerekiyor. Stok listesine giriş sadece ürün listesinde olanlardan oluşuyor. Bu konuda yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Dosya 1

A B
Ürün Adı Fiyat
Coca cola 2TL
Sprite 2TL
B.Su 2TL

Dosya 2

A
Ürün Adı
Coca Cola
Sprite
B.Su

gibi...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Merhabalar,

Size zahmet olamasa,dosya üzerinde sorunuzu sorsanız daha sağlıklı bir cevap almış olursunuz,

iyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
ingilizce
Merhaba,
Ekte üzerinde çalıştığım dosyayı yükledim. Ulaşmak istediğim sonuç Data! G kolonundaki ürünlerin eklendikçe kendiliğinden Firma! A52'den aşağıya yazması. Burada istediğm sadece Ürünlerin adı, diğer bilgiler kendiliğinden ürüne bakarak gelecek.

Tekrar teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Selam,

Data!G kolonunda yazılanları zaten adlandırmış olduğunuz Firma sayfasında Stok Listesinde (Veridoğrulamada) otomatikmen çıkıyor.

Excel Vers. ve Dili
ingilizce
Haklısınız Veri doğrulamada çıkıyor fakat sıkıntım şu, manuel seçim olduğundan kalemler çoğaldıkça acaba liste eksiksizmi diye bakınmam gerekiyor. Eğer ürünleri otomatik olarak aldırabilirsem bu sıkıntı ortadan kalkacak. Fazla bilgim olmadığı için yapılmak istenen mümkünmü bilmiyorum.

Tekrar teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
manuel seçim olduğundan kalemler çoğaldıkça acaba liste eksiksizmi diye bakınmam gerekiyor. Eğer ürünleri otomatik olarak aldırabilirsem bu sıkıntı ortadan kalkacak.

Yazdıklarınızı iyi anlayamadım,manuel seçim nerde yapılacak.

Veridoğrulama,Otomatik yapıyor.Daha net bir açıklama nasıl yapabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
ingilizce
manuel seçim derken, veri doğrulamada doğrulanacak veriyi seçmek durumunda kalıyorsunuz. Ürün listesine bakıldığında orada veri doğrulamanın yapmış olduğundan daha fazla ürün var. Ben ise tek tek ürünleri veri doğrulama ile seçmek değil ürün listesi büyüdükçe kendinden stok tablosundaki ürün kolonuna taşınmasını istiyorum. Taşındıktan sonra alım/satım gibi hesaplamalar zaten ürün kolona geldikçe oluyor.

Excel Vers. ve Dili
ingilizce
bu konuda yapmak istediğime bir çözüm buldum. Aslında çok basitmiş!

Firma! da A52 ye =Data!G2 deyip formulu kopyalayarak aşağı indiğimde stok listesinde olan her ürün oraya taşınmış oluyor ve gerekli kolonlar doluyor.

İlginize teşekkür ederim.