Komplex yapıda dizi formülü uygulama sorunu

hmtstc

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-04-2025
Merhaba,

Excelde bir kapasite hesaplaması için proje ve lokasyon bazında volumelere göre ve ilgili parçanın o proje ve lokasyonundaki kullanım adedine göre çarpıp toplamak istiyorum.

Ben normalde nasıl yaptığımı formül olarak koydum. Ama çok uzun ve exceli çok kasıyor. Bunu bir dizi formülü ile yapmak istiyorum.

Dosyayı ekliyorum, kıymetli desteklerinizi rica ederim.

Ekli dosyalar

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-12-2029
Merhaba,

Excelde bir kapasite hesaplaması için proje ve lokasyon bazında volumelere göre ve ilgili parçanın o proje ve lokasyonundaki kullanım adedine göre çarpıp toplamak istiyorum.

Ben normalde nasıl yaptığımı formül olarak koydum. Ama çok uzun ve exceli çok kasıyor. Bunu bir dizi formülü ile yapmak istiyorum.

Dosyayı ekliyorum, kıymetli desteklerinizi rica ederim.
mavi dolgulu yere formülü yazdım. Dizi formülüdür. Formülden çıkarken CTRL SHİFT ENTER a basarak çıkınız.
Formül {=TOPLA.ÇARPIM((VOLUMES!$A$9:$A$15="PRJ_1")*1;VOLUMES!$C$9:$C$15;DEVRİK_DÖNÜŞÜM(BOM!$J$11:$P$11))}

Ekli dosyalar

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
Merhaba,

Aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz. Başvuru aralıklarını sütun seçerseniz formüller ağır çalışacaktır.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(ÇOKETOPLA(VOLUMES!C$9:C$100;VOLUMES!$A$9:$A$100;$A10;VOLUMES!$B$9:$B$100;BOM!$J$10:$P$10)*BOM!$J$11:$P$11)