Komut yazarak hücre boyama

Excel Vers. ve Dili
open office
Başlıktan da anlaşılacağı gibi birkaç hücre aralığına şart ekleyip başka bir hücre aralığını boyama k mümkünmü
örn:=EĞER(A2:A58>24;10;20)
bu komutun ne anlama geldiğini biliyoruz bunun gibi mesela ordaki 24 yerine N harfi konulduğunda 10 yerine ve 20 yerine seçilen hücrelerin boyanmasını istiyorum bu mümkünmü yoksa çok uçuk bişeymi:D

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Başlıktan da anlaşılacağı gibi birkaç hücre aralığına şart ekleyip başka bir hücre aralığını boyama k mümkünmü
bu komutun ne anlama geldiğini biliyoruz bunun gibi mesela ordaki 24 yerine N harfi konulduğunda 10 yerine ve 20 yerine seçilen hücrelerin boyanmasını istiyorum bu mümkünmü yoksa çok uçuk bişeymi:D
Merhaba,

Tam olarak ne yapmak istediğiniz anlaşılmıyor, örnek dosya ekleyerek açıklarmısınız..

Excel Vers. ve Dili
open office
bu komutun ne anlama geldiğini biliyoruz bunun gibi mesela ordaki 24 yerine N harfi konulduğunda 10 yerine ve 20 yerine seçilen hücrelerin boyanmasını istiyorum bu mümkünmü yoksa çok uçuk bişeymi

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sayın Clark,

Aynı soru için birden fazla başlık açmayınız lütfen..

Excel Vers. ve Dili
open office
şu şekilde eğer komutuyla şart oluşturuyoruz doğru ise belirlediğimiz bir değer yanlış ise belirlediğimiz bir değer veriyor ya bende şunu istiyorum şart koşul doğru ise seçmiş olduğum hücrelerin renklenmesini istiyorum yanlış ise boş kalsın soğru ise renklensin istiyorum

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
şu şekilde eğer komutuyla şart oluşturuyoruz doğru ise belirlediğimiz bir değer yanlış ise belirlediğimiz bir değer veriyor ya bende şunu istiyorum şart koşul doğru ise seçmiş olduğum hücrelerin renklenmesini istiyorum yanlış ise boş kalsın soğru ise renklensin istiyorum
Örnek dosyayı incelermisiniz.

Sorularınızı örnek dosya ekleyerek sorarsanız daha net cevaplar alabilirsiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
open office
ben A40 hücresine N harfi girdiğim zaman E40 hücresininde sarı renkte olmasını istiyorum

Excel Vers. ve Dili
open office
bunun için teşekkür ediyorum birşey daha sormak istiyorum bunu belirli hücreler aralığında yapmamız mümkünmü

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
bunun için teşekkür ediyorum birşey daha sormak istiyorum bunu belirli hücreler aralığında yapmamız mümkünmü
Mümkündür, hücre aralığı ne olacak ?, bu yüzden örnek dosya eklemenizi önermiştim..

Excel Vers. ve Dili
open office
evet örnek sosya istemiştiniz fakat ekleme yapamadım açıkçası:( A2:A80 aralığı olabilir

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
evet örnek dosya istemiştiniz fakat ekleme yapamadım açıkçası:( A2:A80 aralığı olabilir

Eki inceleyiniz. A2:A80 aralığına girdiğiniz N harfi E2:E80 aralığındaki hücreleri sarı renk yapacaktır..

.

Excel Vers. ve Dili
open office
yardımlarınız için teşekkür ederim fakat ben istediğim zaman renkleri değiştiremezmiyim N harfi işime yarıyor fakat o harfi değiştiremezmiyim formülü gösteremezmisiniz

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Excel Vers. ve Dili
open office
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim sizden daha sonra başka konularda da destek almakisterim