Komutlarla Comboboxlarda Kritere Göre Sıralama Yapma

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhabalar benim excel uzmanı arkadaşlardan ricam ekte bulunmaktadır.Comboboxlarla ilgili isteğim seçeneklere göre ad tanımlayı kullanmadan komutlarla comboboxların içini belirlemek yardımcı olursanız sevinirim.İyi çalışmalar.Şimdiden Tşkler:)

Ekli dosyalar

• 19.5 KB Görüntüleme: 24

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Konu tam açık değil.
X seçersem niye 3ten 6ya kadar sıralanacakta 1den 4e kadar sıralanmayacak?Y seçersem nasıl sıralanacak,Z seçersem nasıl sıralanacak? vs,vs,vs :cool:

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Teşekkür ederim üstat ilgilendiğin için ama benim gerçek örneğim bu değil zaten daha çok kriteri barındıran bir örnek için sadece bu dediğim kodu yazabilirseniz ben çoğaltmaya çalışacağım farketmez Y seçince 1 den 3 kadar sıralansın ve C den E ye kadar sıralansın vs bana sadece bu tarz kod nasıl yazılabilir bir ipucu lazım üstat şimdiden saol:)

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Daha önce belirtmiştim ad tanımlayarak yaptırdılar öyle istemedim bir de biri daha yardım etti oda kodlaydı ama Çıkan ların yeri boş kalıyordu ben boşlukta kalsın istememiştim mesela X seçince 3-6 ya kadar sıralanınca 1 ve 2 nin olduğu yerde satır boşluğu kalıyordu öyle olmasınıda istemediğimden bu yardımı almaya başvurdum

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Konuyu maalesef yine anlamadım.Başka bir arkadaş ilgilenecektir sanırım.
Kolay gelsin.:cool:

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Güzel Abicim Mesela Açılan 4 combobox kutusuna sağ tıklayıp makro ata diyorum ya oraya if sheets(1).range("f13").value=1 then diyorum buradan sonrasına nasıl bir kod yazmam gerekirki açılan 2 combobox kutusu içinde sıralanan 1 den 6 kadar olan sayılar 3 den 6 ya kadar sıralansın sonrada end if :)

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Açılan 4 objesi için aşağıdaki kod yapısını kullanabilirsiniz.

Kod:
Option Explicit

Sub Açılan4_Değiştir()
    If [F13] = 1 Then
    ActiveSheet.Shapes("Drop Down 2").Select
    With Selection
        .ListFillRange = "$C$12:$C$15"
        .LinkedCell = "$C$16"
        .DropDownLines = 8
        .Display3DShading = False
    End With

Else

ActiveSheet.Shapes("Drop Down 2").Select
    With Selection
        .ListFillRange = "$C$10:$C$15"
        .LinkedCell = "$C$16"
        .DropDownLines = 8
        .Display3DShading = False
    End With
    End If
    [A1].Select
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Teşekkür ederim Hocam İstediğim Tam Olarak Buydu.Bu şekilde Yapınca ad yöneticiyle yapmaya gerek kalmıyor orada kriter sayısı artınca sorun çıkıyor yetmemeye başlıyor.Çok saolun elinize emeğinize sağlık.iyi paylaşımlar üstat.