Konu Analizi

Excel Vers. ve Dili
Ev: 2003 İngilizce-
İş: 2007 İngilizce
Ekli dosyayı görüntüle deneme.xls

Ekte anlatmaya çalıştığım sorunuma yardımcı olabilirseniz memnun olurum.Teşekkürler.

Başlıktan anlaşılabileceği gibi Konu analizi için lazım.

Excel Vers. ve Dili
2010 Excel-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21/03/2019
Özet tablo ile yapılan çözüm ekte

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Beklediğimden değişik bi çalışma olmuş, emeğine sağlık..
Formülleri göremiyorum.
Bir kaç sorum da olacak.
bu yolladığınız deneme ile ilgili,
Çok fazla sayfaya ayrılmış çalışma, tek sayfa daki veriler üzerinde veya en fazla 2 sayfa da buna benzer bir çalışma yapılamaz mı?
ayrıca formülleri ben mi göremiyorum yoksa formül yok mu :)

mesela yolladığım dosya da ali veli ziya nın en sağına Kategorileri A,B,C şeklinde sıralayabilir miyiz? A kategorisi 4 soru, B kategorisi 4 Soru, C kategorisi 4 soru veya 1,2,3,4.sorular A kategorisinde (tabi bu soruların sırası karışık ta olabilir) vs şeklinde.
Umarım çok karışık sormamışımdır.

Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2010 Excel-Türkçe
21/03/2019
bu özet tablo,formül yok,özet tablo ile pek çok analiz yapabilirsiniz.Excel dersanesinde bu konu ile ilgili çalışmalar var.özet tabloyu istediğiniz şekle getireceğim.

Excel Vers. ve Dili
Teşekkür ederim bekliyorum.

Excel Vers. ve Dili
2010 Excel-Türkçe
21/03/2019
dosya ekte

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Dediğim gibi çok değişik olmuş hiç bu şekilde düşünmemiştim, daha çok formüller, dönüştürmeler bekliyordum, özet tablolar kısmını da incelemem gerekiyor.
Teşekkür ederim.

Ayrıca daha farklı bir çözüm önerisi olabilecek arkadaşlarımızın da desteğini bekliyorum.

Excel Vers. ve Dili
Bana yardımcı olabilecek arkadaşlardan destek bekliyorum teşekkürler.
Tekrar isteğimi açıklamaya çalışayım.
ilk mesajda ekli dosya da 3 öğrenci ve notlar var.
bir sayfa da 3 adet konu başlığı vermiş olduğumu varsayıp, öğrencilerin bu konulardan hangilerinde kaçar puan aldıklarını başarılı ya da başarısız olduklarını belirtmeye çalışan bir konu analizi yapmak istiyorum.
Ekli dosya da soruya doğru-yanlış 1-0 değeleri verilerek de çözüm bulunabilir.Önemli olan formülü ayarlamam

Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
3. mesajım arka arkaya umarım bana yardımcı olabilirsiniz

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Bu şekilde sorunuzu anlayamadım, olması gereken tabloyu manuel olarak hazırlayıp yeni bir dosya eklermisiniz..

Excel Vers. ve Dili
İstediğim tam olarak bu sayılmakla birlikte kusuruma bakmazsanız bir kaç sorum daha olacak

formülün son sırasında
(Sheet1!$B$3:$M$5)
$M$5 seçeneği kişi sayısı artıp veri sayısı da arttıkça değiştirilmesi gereken yer olmalı doğru mudur?

ve bu örnekte 12 soruyu arka arkaya vermiştim, bu sorular ve kategoriler farklı sıralarda da olsaydı aynı şekilde olur muydu?

soru 3 : aynı örnek üzerinde Kategoriler alt alta sıralansa ve tüm öğrenciler için bir tablo yapılmak istense, yani bu örnekte 3 kişi var konular alt alta sıralandı , 1. soruya 3 kişi 2. soruya 2 kişi 3.soruya 1 kişi..... doğru cevap verdi şeklinde bir tablo istesem nasıl yapabilirim?

Teşekkürler ..

Son düzenleme:

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
İstediğim tam olarak bu sayılmakla birlikte kusuruma bakmazsanız bir kaç sorum daha olacak

formülün son sırasında
(Sheet1!$B$3:$M$5)
$M$5 seçeneği kişi sayısı artıp veri sayısı da arttıkça değiştirilmesi gereken yer olmalı doğru mudur?

ve bu örnekte 12 soruyu arka arkaya vermiştim, bu sorular ve kategoriler farklı sıralarda da olsaydı aynı şekilde olur muydu?

Teşekkürler ..
=TOPLA.ÇARPIM((Sheet1!$A$3:$A$5=$B4)*(Sheet1!$B$1:$M$1=C$3)*(Sheet1!$B$3:$M$5))

Formüldeki aralıkları tablonuza uydurmanız gerekmektedir.Sadece belirttiğiz aralık değil diğer aralıklarda tablonuza uygun olması gerekir. Deneme yanılma ile daha iyi anlayabilirsiniz..

2. sorunuzu tam olarak anlayamadım. Formül soru sırasına göre değil grup ismi ve öğrenci adına göre hesaplama yapmaktadır. Grup isimleri karışık olsada hesaplamayı doğru yapacaktır..

.

Excel Vers. ve Dili
bir soru daha ekledim ve çabalarınız için gerçekten teşekkür ederim.. vereceğiniz son cevaplar doğrultusunda işte yapmak istediğim buydu diyerek kafamdaki şablonu sizin desteklerinizle oluşturulmuş şekilde ekleyerek göstermeyi umuyorum.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Son sorunuzla ilgili manuel değerleri girerek bir örnek eklermisiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
son isteğim eklendi :)

Excel Vers. ve Dili
Sayın "espiyonajl" istediğim tam olarak bu.

Siz cevapladıkça aklıma değişik şeyler sormak geliyor inanın çekiniyorum
başka kimse yokmuş gibi, hep benim sorularıma cevap vermenizi sağlıyormuş gibi hissediyorum.

Bu yüzden şimdilik daha fazla meşgul etmek istemiyorum
4-5 gün yanıtlarınız dahilinde çalışıp daha sonra hem nasıl bir şey yaptığıma örnek hem de diğer sorumu eklerim izninizle.

Çok teşekkür ederim.