kopyala yapıştır çalışmıyor.

Excel Vers. ve Dili
2010
office 2010 hata.jpg
Ektede görüldüğü gibi aynı excel dosyası içinde kopyala yapıştır işlemi çalışıyor.Ama başka excel dosyasına kopyala yapıştır yapamıyorum.Aynı lisanslı ürünle masaüstü bilgisayarımda bu işlemler oluyor ama Dell marka laptop umda olmuyor.Hepsi lisanslı ürün olmasına karşın bir excel den başka excel e kopyala yapıştır yapamıyorum.Office 2007 yi kurdum onda da çalışmadı.Tekrar office 2010 yükledim ve service pack 1 kurdum.Sorunum devam ediyor nasıl bir çözüm bulabiliriz acaba.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Aşağıdaki kodu deneyiniz.
Kod:
Application.CommandBars("Cell").Reset

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba

Sanırım sorununuz kopyala yapıştır değil, excel uygulamasıyla ilgili.
Açtığınız diğer excel dosyası farklı bir uygulama olarak açılıyor olabilir.
Geçenlerde benim başıma da böyle bir şey gelmişti, başkasının makinesi olduğu için çözüm araştıracak vaktim olmamıştı.

Dell marka dizüstü ve ofis 2010 idi, tesadüf.

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba

Sanırım sorununuz kopyala yapıştır değil, excel uygulamasıyla ilgili.
Açtığınız diğer excel dosyası farklı bir uygulama olarak açılıyor olabilir.
Geçenlerde benim başıma da böyle bir şey gelmişti, başkasının makinesi olduğu için çözüm araştıracak vaktim olmamıştı.

Dell marka dizüstü ve ofis 2010 idi, tesadüf.
valla çok tuhaf bir sorun kafayı yedittirecek bir durum bu.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba

Önce sorunu doğru teşhis etmek lazım.
1. excel dosyasını açtıktan sonra 2.dosyayı dosya menüsünden veya sürükle-bırak ile açın.
Hala kopyala yapıştır çalışmıyor mu bakın.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Aşağıdaki linkte bu konuyu irdelemiştik.

Kopyala-Yapıştır yapmıyor. Bir bilen yanıtlasın Lütfen!..

Ben işyerimdeki bilgisayarımda 2003 ve 2010 versiyonu beraber kullanıyorum.

Bir deneme yaptım.

Boş bir 2010 excel kitabı açtım bir alan seçtim ve kopyala komutunu çalıştırdım.
Başka bir 2010 excel kitabı açtım. Yapıştır menüsü normal bir şekilde görünüyor.
Daha sonra 2003 versiyon ile boş bir kitap açtım. Sağ klik yapıp özel yapıştır menüsünü tıkladığımda klasik menü yerine aşağıdaki menü geliyor.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba

Korhan bey, excelin 2 farklı sürümü ayrı ayrı açıldığında (2003~2007, 2003~2010, 2007~2010 gibi) bizin belirtiğiniz gibi kopyala-yapıştır seçeneği çıkar.
Sanırım arkadaşın belirttiği başka bir sorun. Benzer sorunu bende yaşamıştım, makinede sadece ofis 2010 kurulu olduğu halde farklı dosyalar arası kopyala-yapıştır çalışmıyordu.
Sebebi, dosyaların ayrı ayrı excel uygulaması olarak açılması diye hatırlıyorum. Neden her dosya farklı uygulama olarak açılıyor onu da çözemedim. Tek uygulamada 2 dosya açılınca sorun olmuyordu.
Birkaç ay önce bir bürodaki makinede karşılaştım, tam hatırlamamakla beraber aklımda kalan bu şekildeydi.

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba

Korhan bey, excelin 2 farklı sürümü ayrı ayrı açıldığında (2003~2007, 2003~2010, 2007~2010 gibi) bizin belirtiğiniz gibi kopyala-yapıştır seçeneği çıkar.
Sanırım arkadaşın belirttiği başka bir sorun. Benzer sorunu bende yaşamıştım, makinede sadece ofis 2010 kurulu olduğu halde farklı dosyalar arası kopyala-yapıştır çalışmıyordu.
Sebebi, dosyaların ayrı ayrı excel uygulaması olarak açılması diye hatırlıyorum. Neden her dosya farklı uygulama olarak açılıyor onu da çözemedim. Tek uygulamada 2 dosya açılınca sorun olmuyordu.
Birkaç ay önce bir bürodaki makinede karşılaştım, tam hatırlamamakla beraber aklımda kalan bu şekildeydi.
Uzmanamele arkadaşım aynen sizin dediğiniz gibi 2003 yılındaki eski makina masaüstümde çalışan office 2010 yeni laptop 2011 model herşey lisanslı ama bunda çalışmıyor.Çok tuhaf bir olay.antivirüs ü kaldırsam düzelirmi acaba.Avira Antivir kullanıyorum.