Kopyala-Yapıştır yapmıyor. Bir bilen yanıtlasın Lütfen!..

Katılım
16 Ekim 2008
Mesajlar
6
Excel Vers. ve Dili
türkçe
Merhaba Arkadaşlar, Excel 2003 kullanıyorum. Dün itibari ile sitemizden bir dosya indirdim bu dosyayı çalıştırdıktan sonra Kopyala-Yapıştır ve Biçim Boyacısı nı kullanamıyorum. Sorun bilgisayarı resetlediğimde geçici olarak düzeliyor ama 2-3 kopyala-yapıştır yaptıktan sonra tekrar eski durumuna geliyor. Şimdiden teşekkürler.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,171
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Bahsettiğiniz dosyada makro yok. Bu sebeple dediğiniz olay başka bir dosyadan kaynaklanabilir.
 
Katılım
16 Ekim 2008
Mesajlar
6
Excel Vers. ve Dili
türkçe
Bir hata da özel yapıştır ekranı çoklu seçenek çıkmıyor. Sadece Unicode Metin ve Metin seçenekleri olarak iki seçenek veriyor. Acaba kopyalananı yapıştır seçeneklerini düzenleyen bir ayar varmıdır. varsa nerededir. Bu konuda yardımcı olabilirseniz belki sorunu çözebiliriz.
 
Katılım
16 Ekim 2008
Mesajlar
6
Excel Vers. ve Dili
türkçe
Macro kullanılan başka bir dosya açmadım. Kopyala Yapıştır komutlarını yöneten bir ayar seçeneği varmıdır. Çünkü Özel Yapıştır seçenekleride bozuk komutla çalışıyor.

Merhaba,

Bahsettiğiniz dosyada makro yok. Bu sebeple dediğiniz olay başka bir dosyadan kaynaklanabilir.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,171
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Bazı paket programlardan excele atılan verileri başka bir excel dosyasına yapıştırmak istediğimde bende aynı sorunu yaşıyorum. Sanıyorum excel veriyonu ile alakalı bir durum var.

Eğer sizin sorununuz farklı ise makro ile sağ klik menüsü resetlenerek düzeltilebilir.

Örnek kod;

Kod:
Sub MENÜ_RESETLEME()
    Application.CommandBars("Cell").Reset
End Sub
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,073
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Unicode metin seçeneği excelde değil wordde var diye biliyorum ben. Bu hata excelde mi oluyor?
 
Katılım
16 Ekim 2008
Mesajlar
6
Excel Vers. ve Dili
türkçe
Merhaba,

Bazı paket programlardan excele atılan verileri başka bir excel dosyasına yapıştırmak istediğimde bende aynı sorunu yaşıyorum. Sanıyorum excel veriyonu ile alakalı bir durum var.

Eğer sizin sorununuz farklı ise makro ile sağ klik menüsü resetlenerek düzeltilebilir.

Örnek kod;

Kod:
Sub MENÜ_RESETLEME()
    Application.CommandBars("Cell").Reset
End Sub
Merhaba Bahsettiğiniz arıza başka bir programdan excele değil doğrudan excelin kendi içerisinde yaşanıyor. Bahsetmiş olduğunuz makro düzeltmesinide adımları ile anlatmanızı rica ederim. Çünkü sınırlı bilgim dahilinde bişeyler yaptım ama başaramadım.
Teşekkürler.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,171
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

ALT+F11 tuşlarına basın.
Kod penceresi açılacaktır.
INSERT menüsünden "Module" seçeneğini seçin.
Sağ tarafta beyaz bir pencere açılacaktır.
Verdiğim kodu o pencereye uygulayın.

Daha sonra excel sayfasına dönün.
ALT+F8 tuşlarına basıp makroyu çalıştırın.
Bu işlemden sonra sağ klik menüsündeki kopyalama seçenekleri düzelmiş olması gerekir.
 
Katılım
16 Ekim 2008
Mesajlar
6
Excel Vers. ve Dili
türkçe
Merhaba,

ALT+F11 tuşlarına basın.
Kod penceresi açılacaktır.
INSERT menüsünden "Module" seçeneğini seçin.
Sağ tarafta beyaz bir pencere açılacaktır.
Verdiğim kodu o pencereye uygulayın.

Daha sonra excel sayfasına dönün.
ALT+F8 tuşlarına basıp makroyu çalıştırın.
Bu işlemden sonra sağ klik menüsündeki kopyalama seçenekleri düzelmiş olması gerekir.
Talimatlar için çok teşekkürler uyguladım ama. Maalesef sorun devam ediyor. Sağ klikle ilgili bir problem yok esasında problem kopyaladığım şeyi yapıştıramamkta. Özel yapıştırda Unicode Metin ve Metin seçenekleri çıkıyor mesela. Yani kitap içinde birşeyi ancak metin durumunda kopyalayabiliyorum. Başka türlü kopyalamama müsade etmiyor.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,171
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Size özel mesaj attım. Uygunsa görüşelim lütfen.
 
Katılım
3 Ocak 2009
Mesajlar
21
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Merhaba aynı sorun bende de var nasıl düzeltebiliriz. Yardımcı olur musunuz???
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,171
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Bu sorunu yaşayan arkadaşımızın bilgisayarına bağlanıp kontrol ettim. Normalde bilgisayar ilk açılışta böyle bir sorun yapmazken daha sonra excelde bu sorun oluşmaktadır. Tüm denemelere rağmen sorunu tesbit edemedim. Bu arada arkadaşımız WINDOWS VİSTA kullanıyor. Bildiğiniz üzere bu sistem bilgisayarı çok yoruyor. Bu sebeple kendisine bilgisayarına format atması tavisiyesinde bulundum. Ve eğer edinebilirse WINDOWS 7 kurmasını önerdim. Çünkü ilk açılışta excelde böyle bir problem yokken belli bir süre sonra oluşması garip bir durum. Sistemsel bir sorun olabileceği düşüncesi ile arkadaşımıza bu öneride bulundum.
 
Katılım
3 Ocak 2009
Mesajlar
21
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Korhan Bey

Ben şu anda Windows 7 kullanıyorum ve aynı sorun bende aynı belirtilerle bulunuyor. Tek çare format atmak ise iş başa düştü demektir. :(
 
Katılım
6 Aralık 2005
Mesajlar
1
Aynı sorun bende de oldu. Office 2007 versiyonunda. 3-5 dk excel ayarlarını kurcaladım ve çözümü buldum.
1. Excel in sol üst kenardan excel simgesini tıklayıp Excel Seçenekleri' ni tıklayın.
2. Sol taraftan gelişmiş sekmesine gelin.
3. Kes, kopyala ve yapıştır bölümünün altında 3 seçenek var ve işaretli. Bunların işaretini kaldırıp tamam deyin.
4. Sonra aynı yere gelip işaretleri tekrar işaretleri koyun ve tamam deyin. Sorun düzeliyor.

Sanırım açılan bir dosya kes, kopyala ve yapıştır seçeneğine ait ayarları bozuyor.
 
Katılım
8 Mayıs 2012
Mesajlar
46
Excel Vers. ve Dili
2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-02-2021
ctrl+c Kopyalamanın kısa yolu
ctrl+v yapıştırmanın kısa yolu.Kısa yolla yapabiliyormusunuz?
 
Üst