Kopyalanan hücreler otomatik renklensin

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2003
merhaba,
elimde 5000-6000 satırlık bir dosya var. satır bazında bu dosyada işlem yapıyorum. değerleri alıp başka bir sayfaya kopyalıorum. ancak işlem yaptığım hücrelerin(diğer sayfaya kopyalanınca) otomatik olarak renklenmesini istiyorum. yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Merhaba,
Örnek bir dosya ekleyiniz. Bir de ne şekilde kopyalama yaptığınızı belirtirseniz, yardımcı olmak isteyenlere ışık olacaktır. Kopyalamayı bire bir aynı hücrelere mi; farklı hücrelere mi yapıyorsunuz?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sn. hamit70,

Satır satır kopyalama işlemini hangi mantığa göre yapıyorsunuz. Eğer açıklarsanız sizin yerinize bu işlemi excele otomatik yaptırabiliriz. Uğraşmak durumunda kalmazsınız.

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2003
öncelikle elimde eski tarihe ait bir envanter dosyası mevcut. bir de yeni verilen envanter var. fakat eski envanterdeki malzemeler dosya içinde değişik yerlerde ve değişik miktarlarda. yeni envanterde bu değişiklik bir arada yazılmış. yani a ürünü eskisinde 3 yerde geçerken yei envanterde bir yerde fakat bütün miktar toplanarak yazılmış olarak var. ben bu durumda eskisinde ki a ürününü yeni envanterden karşılaştıracağım. bunu yapmak içinde yeni envanterden ürün özelliğini eski envanterden aratıyorum. bulduğumu da açtığım başka bir sayfaya alt alta kaydediyorum. böylece miktarlarını tutuyor mu tutmuyor mu kontrol ediyorum. işte bu kopyalama işlemini açtığım yeni sayfaya yaparken eski envanterde kopyalanan yeri renklendiriyorum. bulma işi yada filtreleme işi kolay ancak ben eski envanterde aynı satırı iki defa yeni açtığım sayfaya kopyalayıp toplamda hata yapmak istemediğimden kopyalayınca renklenmesini istiyorum. bilmem anlatabildim mi? teşekkür ederim.