korumalı sayfa yaratma

Excel Vers. ve Dili
MS Excel
Herkese Merhabalar,

excel dosyamın bir sayfasını korumalı yapmak istiyorum ama bu sayfanın diğer sayfalarla arasında makro var. Koruma koyunca makro çalışmıyor.

Hem makronun çalışmasını sağlayıp hem de o sayfayı korumalı yapmanın yolu varmıdır?

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
Nasıl bir koruma yapmaya calışıyorusnuz?
Örnek dosya ekleyebilirmisiniz?

Excel Vers. ve Dili
Office XP
Sayfayı koruyun. Makronuzda o sayfayla ilgili kısımlardan önce aşağıdaki kodu yazın.
Sheets("Sayfa").Select 'Buraya korumak istediğiniz sayfanın adını yazın
Activesheet.Unprotect Password:="deneme" 'Buraya sayfayı şifreli koruduysanız şifreyi yazın

Sayfa ile işinizin bittiği yere de diğer sayfayı seçen kodlardan önce aşağıdaki kodu yazın
Activesheet.Protect Password:="deneme" 'sayfaya koruma şifresi koymak istiyorsanız buraya yazın.

Böylelikle makro o sayfa ile ilgili işlem yapmadan önce sayfa koruması kaldırılacak makro bitince de tekrar korunacak.

Bunları yapamıyorsanız örnek dosya ekleyin.

Excel Vers. ve Dili
MS Excel
Dediğiniz gibi yaptım suan bir sorun yok gibi gözüküyor, sağlıklı çalıştı program.

eklicem ama çok buyuk o yuzden eklemedim. herhangi bir aksaklık çıkarsa tekrar sorarım.

cok tesekkur ederim.

butun makroların içine dediğiniz kodları yazsam herhangi bir sorun çıkmaz galiba.

Excel Vers. ve Dili
Office XP
Evet dediğim gibi makronun içinde o sayfa ile ilgili olan kodlardan önce ve sonra bu kodları eklemelisin. Ayrıca kodu şu şekilde de makronun en üstüne ve en altına da yazabilirsin.
Sheets("Sayfa").Unprotect Password:="deneme"
Sheets("Sayfa").Protect Password:="deneme"