• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çözüldü Korumalı Sayfada Tarih Filtreleme

Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Herkese iyi akşamlar bir adet excel çalışma kitabı hazırladım. giriş sayfasına girilen veriler diğer sayfalara düşey ara ile çekilmektetir. Buraya kadar bir sorun yok. Syfa koruma yapıp otomatik filtreleri etkin yapıyorum bütün filtrelemeler çalışıyor biri hariç. tarihe göre filtreleme yaptıramıyorum. Kullanıcı verileri girdikten sonra tarihsel filtreleme çalışırsa düşey ara ile diğer sayfalarda tarihsel sıralama doğru olacaktır. Eğer sayfayı kilitlemezsem hataya açık hale geliyor. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Eskiden yeniye, yeniden eskiye filtreleme yapmamaktadır.

Tarih stünü giris sayfasında D stunudur.

Son düzenleme:
Cevabımın altındaki İMZA bölümünü sonuna kadar okuduğunuzdan emin misiniz?

Son düzenleme:
Herkese iyi akşamlar bir adet excel çalışma kitabı hazırladım. giriş sayfasına girilen veriler diğer sayfalara düşey ara ile çekilmektetir. Buraya kadar bir sorun yok. Syfa koruma yapıp otomatik filtreleri etkin yapıyorum bütün filtrelemeler çalışıyor biri hariç. tarihe göre filtreleme yaptıramıyorum. Kullanıcı verileri girdikten sonra tarihsel filtreleme çalışırsa düşey ara ile diğer sayfalarda tarihsel sıralama doğru olacaktır. Eğer sayfayı kilitlemezsem hataya açık hale geliyor. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Tarih stünü giris sayfasında D stunudur.
Yaşanan sorun; inceledikten sonra Makro kodu yardımıyla da çözümlenebilir.
Bu nedenle,Excel dosyanızın örneğini Forum'a eklerseniz; daha hızlı ve kolay cevaplar alabilirsiniz.
Örnek dosya ekleme hakkında bilgi edinmek isterseniz:
Lütfen, https://www.excel.web.tr/threads/soru-ile-ilgili-oernek-excel-dosyasi-ekleme.174755/ bakınız.

Tekrardan merhaba, gözümden kaçırdığım bölümler olmuş sanırım. Şimdi dosyayı upload ettim. İlgilenirseniz çok sevinirim. Filtrelemelerde herhangi bir sorun yok ama tarihsel olarak filtre uygulayamıyorum. Dİğer sayfalara çekilen verilerin tarihsel olarak sıralanması için bu filtrelemeyi uygulamam gerekiyor. Satır eklemeye izin verdiğimde formülsel hata ile karılaşıyorum.

yakit.xlsx - 74 KB

Son düzenleme:
Tekrardan merhaba, gözümden kaçırdığım bölümler olmuş sanırım. Şimdi dosyayı upload ettim. İlgilenirseniz çok sevinirim. Filtrelemelerde herhangi bir sorun yok ama tarihsel olarak filtre uygulayamıyorum. Dİğer sayfalara çekilen verilerin tarihsel olarak sıralanması için bu filtrelemeyi uygulamam gerekiyor. Satır eklemeye izin verdiğimde formülsel hata ile karılaşıyorum.

yakit.xlsx - 74 KB
Dosyanızın sayfa koruması "Şifreli".
Dosyanızla ilgilenebilmesi için lütfen bilgi veriniz.

Dosyanızda Filtreleme yapılabiliyor, bir sorun yok.

Filtrelenmiş örneği linkteki dosyadadır.Dosya Linki

(Not: Sayfada J182 hücresinde hatalı bir formül var düzeltirsiniz.)

Excel Üst Menü Başlıklarında:
Önce Sayfa Korumayı kaldırın.
GözdenGeçir altında, Sayfayı Koru' nun yanında "Kullanıcıların Aralıkları düzenlemesine İzin ver" tıklayın.
Açılan küçük pencerede "Yeni" tıklayın.
Başlığa istediğiniz bir isim verebilirsiniz.
Altındaki hücre aralığını belirleyeceğiniz çubuğa =A:H yazın. bu pencerede şifre tanımlamayın.Tamam'a basın.
Açılan yeni küçük pencerede "Sayfayı Koru" butonuna tıklayın.
Normal Sayfayı Koru penceresi çıkacaktır, burada Şifre verin.
Ve altta işaretlemelerde Otomatik Filtre Kullan ve "Sırala" kutucuklarının işaretli olmasına dikkat edin.
İyi çalışmalar...
Not: Excel 2013 İngilizce'ye göre tanımladım, Türkçe ifadelerde hata olabilir.

Sağ olun.(y)
İyi çalışmalar.

Geri