Korumalı sayfaları kopyalama ve Çalışma sayfası oluşturmanın kısayolu

Excel Vers. ve Dili
Türkçe excel 2003
Merhaba arkadaşlar ben 365 günü takip eden bi program hazırlıycam. Fakat hazırladığım çalışma sayfasından 365 tane olacak. Çalışma sayfaları oluşturup hazırladığım sayfları bu sayfalara kopyalıyorum fakat sayfa koruması kopyalanmıyo. 365 sayfayı ayrı ayrı korumamda çok uzun zaman alacak bunun kısayolu nedir paylaşırsanız sevinirim. Ayrıca Çalışma sayfasını ekle çalışma sayfası ekleden yapıyorum bu işide 365 kere yapmak büyük dert olacağa benziyor bununda kısayolu varsa paylaşırsanız sevinirim. Excel de çok yeniyim şimdiden çok teşekkür ederim.

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Anladığım kadarıyla aynı sayfadan 365 tane olacak. Çalışma sayfası sekmesi üzerine sağ klik yapıp kopya oluştura basın. Böylece aynı sayfadan istediniz kadar oluşturabilirsiniz.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
örnek dosya ekleyebilir misiniz? sayfa isimleri ne olacak?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Ben bir çalışma yaptım, onu incelerseniz bizi de yönlendirebilirsiniz, hazırladığım dosyada sayfa1 haricindeki tüm sayfaları silip sayfa1 i istediğiniz şekilde formatlıyorsunuz, sayfa korumasını da açıyorsunuz (sayfa kopyalanınca sayfa koruması da kopyalanıyor.) kodlarda kaç adet kopyala yapmak istediğiniz ve isim olarak ne vereceğinizi yazıyoruz. Burada isim olarak tarih de girilebilir, yani her sayfanın ismi tarih olabilir. Kodlar aşağıda dosya ekte.
Kod:
Sub sayfakopyala()
    'kopyalacağımız sayfayı sayfa1 de hazırlayıp makroyu çalıştırmadan önce
    'sayfa1 haricindeki bütün sayfaları siliyoruz
    'isim kısmına sayfalara vermek istediğimiz isimleri yazıyoruz.
    'y değişkeninede kaç kere kopyalama yapmak istediğimizi yazıyoruz.
    y = 10
    isim = "sayfa"
    Sheets(1).Name = isim & 1
    For i = 1 To y
        Sheets(1).Copy After:=Sheets(ActiveWorkbook.Sheets.Count)
        Sheets(ActiveWorkbook.Sheets.Count).Name = isim & (i + 1)
    Next
End Sub
Not: Böyle bir çalışmada sayfaları sayfaları yönetebilmek için sayfaların ismini içeren bir menü olsa ve sayfaları oradan seçseniz çok işe yarar, şimdi bu konuya da bir göz atalım.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2000,2003,2007
Merhaba,

Çoğalmasını istediğiniz sayfada bütün iişlemleri yaptıktan sonra aşağıdaki kodu bir modul içine yaptırıp ctrl+c tuşlarına basarsanız sayfanız 365 kere çoğalacaktır.

Sub Makro1()
For n = 2 To 365
x = Worksheets.Count
Sheets("1").Copy After:=Sheets(x)
ActiveSheet.Name = n
Next
End Sub

Sayfa korumasını istediğiniz zaman aktif istediğin zaman pasif yapabileceğiniz bir eklenti ekliyorum.Eklentiyi Addin klasörünün içine kopyalın ve açtığınız excel sayfasında Tolls - Addin seçeneğinden aktif hale getirin

Syg,
E.ALAN

Ekli dosyalar

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Bir örnekte benden...
B3 hücresine başlangıç tarihini giriyorsunuz, çalıştıra basınca tarih isimleri vererek sırasıyla 365 sayfa kopyalıyor. Sil butonuyla sayfaların hepsini bir anda silebilirsiniz.
UYAR: Bu sene şubat 29 çektiği için 1 eksik kalabilir. Kodlardaki 365'i 366 yaparsanız, problem olmaz.

Ekli dosyalar