Koşul

Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-12-2024
Merhaba,

Ekte gönderdiğim haftalık çalışma çizelgesinde, harflerle belirtmiş olduğum kişilere bazı koşullar eklemek istiyorum.

Örn; A kişisinin haftalık çalışmasın da iki adet 10:18, bir adet 10:22 olmak zorunda olacak. Eğer bunların dışına çıkılırsa uyarı versin ya da rengi değişsin istiyorum.

A kişisinin 0,00 yani Off günleri Yönetici ve Yönetici 2 kişilerinin Off günleriyle aynı olamasın, aynı güne yazılırsa yine bir uyarı almak istiyorum.

Ayrıca da Aynı gün içerisinde iki kişi 10:18 kullanamayacak.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
27-12-2024
Çok ama çok teşekkür ederim gerçekten tam istediğim gibi olmuş.

Yalnız "A kişisinin 0,00 yani Off günleri Yönetici ve Yönetici 2 kişilerinin Off günleriyle aynı olamasın, aynı güne yazılırsa yine bir uyarı almak istiyorum." kısmı sadece A kişisi için geçerli olmalı. B,C,D Yöneticilerle aynı gün OFF olabilir.

Ancak A,B,C,D lerde aralarında aynı gün izinli olmaz ve izin günleri cuma olamaz.

Bir de bunları ekleyebilirsek mükemmel olacak. Tekrar tekrar teşekkür ederim

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Çok ama çok teşekkür ederim gerçekten tam istediğim gibi olmuş.

Yalnız "A kişisinin 0,00 yani Off günleri Yönetici ve Yönetici 2 kişilerinin Off günleriyle aynı olamasın, aynı güne yazılırsa yine bir uyarı almak istiyorum." kısmı sadece A kişisi için geçerli olmalı. B,C,D Yöneticilerle aynı gün OFF olabilir.

Ancak A,B,C,D lerde aralarında aynı gün izinli olmaz ve izin günleri cuma olamaz.

Bir de bunları ekleyebilirsek mükemmel olacak. Tekrar tekrar teşekkür ederim
Tablonuzun yapısını bir miktar değiştirdim.
verileri girerken ayrı ayrı hücrelere değil, önr:10-18 yada 0-0 gibi araya "-" işareti ekleyerek girin.
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
27-12-2024
Tekrar teşekkür ederim. Yarın şirkette inceleyeceğim.
Emeğinize sağlık.