Koşula Bağlı Olarak Satırın Silinip Aktarılması

Excel Vers. ve Dili
2007,2010
merhabalar herkese daha once bu calısmam hakkında sorunlarım olmustu ancak aldığım yardımlarla yine aşamadım sorunu ve tekrar başvurmak istedim sizlere.

ekteki dosyaya ilişkin olarak;
SİPARİŞ GİRİŞ sayfasında ürünün özelligi,miktarı vs ve en önemlisi R sütunundan Üretimi Yapan Makine No girildikten sonra W sütunundaki Durum kısmında ''Başladı ve Devam Ediyor'' seçildiğinde A2:W2 satırını tamamen silip (formüller korunurken) aynen olduğu gibi MAKİNELER sayfasında ilgili Makinenin altındaki satıra taşımasını istiyorum (Burada kıstas; SİPARİŞ GİRİŞ sayfasında R sütunundaki Üretimi Yapan Makine No Kısmında girilmiş olan 1-20 arası makine numarası). Daha sonra MAKİNELER sayfasında X sütununda Durum kısmından ''Bitti Ve Beklemede'' seçildiğinde MAKİNELER sayfasındaki ilgili satırın tamamen silinip (formüller korunurken) BİTENLER sayfasına taşınması gerekiyor. BİTENLER sayfasında ise Y sütununda Durum kısmından ''Sevk'' seçildiği an BİTENLER sayfasında ilgili satırın tamamen silinip (formüller korunurken) SEVKİYAT sayfasına taşınması gerekiyor. SEVKİYAT sayfasında ise AA sütunundaki Durum kısmında ''Sevkiyat Tamamlandı'' seçildiği an ilgili satırın tamamen silinip (formüller korunurken) ARŞİV sayfasına aktarılmasını istiyorum...

Umarım Anlatabilmişimdir.
Yardım Edecek Arkadaşlara Not: düzenlediğiniz dosyanın üzerinde tekrar satır sütun ekleme Hücre içeriği değiştirme gibi işlemler yapılabilmesinin yazdıgınız komutların işleyişinin bozmamasını sağlayabilirseniz çok sevinirim.

Okuyan veya Anlayan Herkese Teşekkür Ederim
Not: Dosya 1 MB'den büyük olduğundan rar'layarak upload ettim

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007,2010
Herhangi bir fikri olan arkadaş varsa lütfen acil olarak paylaşabilir mi :( çok kısa bir süre içinde yetiştirmem gerek bunu :(:(