Koşula bağlı tablo aktarımı...

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Office 2003
Ekteki dosyada yeşil alana add yazıldığında sheet2 deki tablo telekx adreleri sheetine gri alanın hemen yanına yansıtmak mümkünmüdür?
Yeşil alana farklı bir üçlü kod yazıldığında oluşturulacak başka sheetteki bir başka tablo aktarılması da gerekli. Mesela mxp yazıldığında bu sefer sheet1 deki tablo yansımalı...

istediginiz sanırım ekteki gibi, ornek dosyanızı sifrelediginiz icin ayrı bir dosyada hazırladım

Ekteki dosyada yeşil alana add yazıldığında sheet2 deki tablo telekx adreleri sheetine gri alanın hemen yanına yansıtmak mümkünmüdür?
Yeşil alana farklı bir üçlü kod yazıldığında oluşturulacak başka sheetteki bir başka tablo aktarılması da gerekli. Mesela mxp yazıldığında bu sefer sheet1 deki tablo yansımalı...
Örnek dosya ekte.

Bir de aşağıdaki linkte en son eklediğim dosyaya bakın.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=22790

.

Örnek dosya ekte.

Bir de aşağıdaki linkte en son eklediğim dosyaya bakın.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=22790

.

sayın daglaroglu ve sayın yurttas kardeslerım bu yazmıs oldugumuz add veya mxp uclu kodlarından 100 den fazlasını o yesıl alana yazmak gerekecek ve her uclu kodun ayrı bır kısıtlaması (tabolda yazanlar) var. bu durumda parantez sayısı yeterlı olurmu, bırde her bır uclu kod ıcın ayrı bı sheet acmak mı gerekır ??? bu arada ılgınız ıcın tesekkurler...

istediginiz sanırım ekteki gibi, ornek dosyanızı sifrelediginiz icin ayrı bir dosyada hazırladım
sayın daglaroglu bu arada dosya sıfrelı degıl.

kolay gelsin arkadaşlar ekteki excel ve world dosyalarını göreceksiniz. Excele gerekli bilgileri girmek (data sheeti oluşturmak) kaydı ile, excel de telex kodları sheetinde istasyon ve üçlü kodları mevcut bu üçlü kodlardan hehangibirini telex aramadaki A1 hücresine yazdığımda o istasyon ile ilgili bilgilerin gri tablonun yanına boş alana nasıl yansıtabilirim. world dosyasındaki bilgileri excelin başka sheet ine data olarak ta tek tek yazabilirim.
not: telex kodlarında da gorulecegı gıbı yuzlerce ıstasyon ve bu ıstasyonlara aıt verıler mevcut (world olarak).ADD ve ALA ıstasyonlarına aıt world sayfalarını eklıyorum. karsılastırmak adına ...
şimdiden teşekkürler...

Moderatör tarafında düzenlendi: