koşula göre seçimi derleme ve yazdırma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
merhaba,

benim yapmaya çalıştığım, ekte yolladığım dosyada 4 adet ayrık tablo bulunmakta. Bu ayrık tabloların ortak noktası ise ikisinde de a ve b sütünu olması ve 4 adet kırlım olması(1000,1001,...) benim istediğim, shette ne kadar ayrık tablo olursa olsun tum tabloların a ve b sütüunlarını kendı arasında secip derleyip en yüksek "-" değeri ilk sırada olucak şekilde farklı bir shette sıralaması...

örneğin;

ekte sadece 4 tablo var bunların a ve b sutunlarına bakınca en buyuk negatif değer "-23", sırayla başka bir shette "1001 de ayrım2 de ıkı -23" bı alt satıra "1000 de ayrım2 de ilk -12" seklinde yazdırmak istiyorum.

bu sekılde ben bu shette ne kadar tablo eklersem eklıım hepsini kontrol edıp degistirmesini istiyorum, bu konuda benı aydınlatırsanız cok sevinirm.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
herhangi bir cevap gelmedi, alternatif olarak görüşü olan var mı? Benim aklıma "vlookup" yada "indis" formülleri geliyor ancak, tam olarak iki formulde ortüşmüyor...

1000 ayrım2 iki -23
1000 ayrım2 ilk -12

"indis" formulü sonuç vericek gibi dursada bazı tablolarn a ve b sütünları başka sütunlarda olabilicek yani seçimi farklı sütunları belli kısımlarını alarak yapmam gerekli...

biraz daha açık anlatmaya çalıştım, sayın üstadlar yardımlarınızı bekliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...