- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2016 Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 11-07-2022
Merhaba; Foruma uzun zaman önce kayıt olmuştum ama yeni takip etmeye başladım ve faydalanıyorum, kendim için oluşturduğum bir iş takip listem var. İlk başta makro yazma bilgim olmadığı için formüller ile bir yere kadar geldim ama sonuçta makro kullanmak zorunda kaldım. Forumda bulduğum bir kodu kendime uyarladım, güzel çalışıyor ancak uzun süredir araştırmama rağmen istediğim düzeltmeyi yapamadım yardımınıza ihtiyacım var.
Amacım "GÜNCEL" sayfasında açılır listeden "GİDEN" olarak seçilen satırda bulanan bilgiler yine "GİDEN" isimli sayfaya kopyalansın ve "GÜNCEL" sayfasından silinsin. Kod bu işlevi yerine getiyor ama bütün satırı kopyalayarak yapıştırıyor. A sütunu ve G ütunu ile sonrası kopyalanmasın sadece işlem yapılan satırda ki "B" ve "F" sütunları dahil arasındaki sütunlar kopyalanıp "GİDEN" sayfasında "B" sütunundan itibaren yapıştırılsın. Ben A sütununa sıra numarasını yazarım elle sıkıntı yok.
Örnek dosyamın linki: https://s6.dosya.tc/server3/nxl1mu/ornek_dosya.xlsm.html
Kullandığım kod:
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Amacım "GÜNCEL" sayfasında açılır listeden "GİDEN" olarak seçilen satırda bulanan bilgiler yine "GİDEN" isimli sayfaya kopyalansın ve "GÜNCEL" sayfasından silinsin. Kod bu işlevi yerine getiyor ama bütün satırı kopyalayarak yapıştırıyor. A sütunu ve G ütunu ile sonrası kopyalanmasın sadece işlem yapılan satırda ki "B" ve "F" sütunları dahil arasındaki sütunlar kopyalanıp "GİDEN" sayfasında "B" sütunundan itibaren yapıştırılsın. Ben A sütununa sıra numarasını yazarım elle sıkıntı yok.
Örnek dosyamın linki: https://s6.dosya.tc/server3/nxl1mu/ornek_dosya.xlsm.html
Kullandığım kod:
Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
Dim GÜNCEL_sonsat As Long, i As Long
GÜNCEL_sonsat = Sheets("GÜNCEL").Cells(65536, "G").End(xlUp).Row
'Sheets("GİDEN").Range("A1:M65536").ClearContents
For i = 1 To GÜNCEL_sonsat
If Sheets("GÜNCEL").Cells(i, "G").Value = "GİDEN" Then
Sheets("GÜNCEL").Rows(i).Copy
Sheets("GİDEN").Cells(Sheets("GİDEN").Cells(65536, "G").End(xlUp).Row + 1, "A").PasteSpecial
Sheets("GÜNCEL").Rows(i).Delete
i = i - 1
End If
Next
End Sub