• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşula Karşılık Gelen veriyi Yaz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Hepinize kolay gelsin arkadaşlar, Bir Tabloda
Eğer "P 3" ise " D "sütununa bak, eğer satırda ve sütunda "94/20" varsa "R" sutundaki karşılık gelen (aynı satırdaki) veriyi al buraya yaz gibi.
bir formül yazıla bilirmi ?

Dosya ektedir

Ekli dosyalar

Merhaba,

Kod:
=İNDİS($R$7:$R$106;KAÇINCI("94/20";KAYDIR($B$7;;KAÇINCI($P$1;$B$5:$O$5;0)-1;106-7+1);0))

Bu şekilde deneyin.

Ömer bey ilginize teşekürler; Fakat P3 değişken 5,6... 13 Gibi 94/20 de değişken tabloda belirtiğim gibi 3 olursa 94/20 aranacak p3 9 ise 72/245 arancak ve tüm satırlar için olması gerkiyor.

Bu şekilde arana veri değişiyor fakat karşılık gelen satıra değil farklı satıra yazıyıor.

=İNDİS($R$7:$R$106;KAÇINCI(EĞER(P1=1;"98/91";EĞER(P1=2;"97/27";EĞER(P1=3;"94/20";EĞER(P1=4;"92/23";"vs"))));KAYDIR($B$7;;KAÇINCI($P$1;$B$5:$O$5;0)-1;106-7+1);0))

Tabloda yeteri kadar açıklama yok.

1,2,3........13 değerlerinin karşılığı ve aranacak sütunu nedir. Tabloda bununla ilgili bir açıklama göremedim. Sadece 3 ün açıklaması var.

Bulunduğu sütunda arama yapmalı 1=B, 2=C ,3=D 4=E sütunu için geçerli
örnek P1 = 6 ise G sütunuda 98/297 aramalı;

Sütun olayı tamam.

Peki "98/297" yi aramam gerektiğini nasıl belirleyeceğim.

=EĞERHATA(İNDİS($R$18:$R$22;KAÇINCI(İNDİS(B1:N1;0+P1);KAYDIR($B$18;;KAÇINCI($P$1;$B$8:$O$8;0)-1;19-7+1);0));"")

Şu şekilde oldu gibi fakat tüm R sütünu için uygulanmıyor?

8. mejada eklediğiniz dosyaya göre;

Kod:
=İNDİS($R$10:$R$106;KAÇINCI(KAYDIR($B$1;;KAÇINCI($P$1;$B$8:$O$8;0)-1);KAYDIR($B$10;;KAÇINCI($P$1;$B$8:$O$8;0)-1;106-10+1);0))

.

Bu şekilde deneyin.

Kod:
=EĞER(KAYDIR($B$1;;KAÇINCI($P$1;$B$8:$O$8;0)-1)=KAYDIR($B10;;KAÇINCI($P$1;$B$8:$O$8;0)-1);R10;"")

.

Ömer beyin verdiği kodu geliştirmeye çalıştım ama nafile,
ekli dosyayı incelerseniz ne yapmak istediğimi açıkca anlatım;
Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekürler.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar yapmaya çalıştığım formül olurmu olmazmı?
olumlu veya olumsuz dönüşyaparsanız, bende başka seçenekler düşüncem şimdiden teşekürler.

Sorunuzla ilgili açıklama yapmadığınız sürece cevap verebilmem çok zor. Dosyada yaptığınız açıklamalar da sadece genelleme var, detay yok. Soru cevap şeklinde açıklama istemek yerine, soruyu genel olarak açıklamanızı rica ederim. Aksi durumda konu anlaşılmamaktadır ve uzayıp gitmektedir.

Ömer bey üsteki tabloda gönderdiğim gibi alt alta 11 tablom var bunların bazılarında 2 bazılarında 2 den fazla veri var benim yapmak istediğim, sizin bana göndermiş olduğunuz formülü biraz geliştirerek ilgili tablodaki verileri Türkçe ve ingilizce olarak alt alta almak ve istediğim koşuldaki veriyi alamak, koşul ile ilgili sorunum yok onu beraber halletik sorunum alt alta olan tabloları bir birinden bağımsız kendi verisini alaması.
Aslında geçmiş konularda buna bir çözüm bulmuştuk fakat alt alta 150 tablo var herbiri için ayrı ayrı tanımlama yapmam gerekiyor buda pek kullanışlı değil.
En son göndermiş oldugunuz formülde ilgili tablodaki TR, İNG olan veriler alt alata alına bilirmi
her tablo bir birnden bağımsız olmak kaydı ile ?

Sayın ikikan,

Aynı açıklamaları yapıyorsunuz. Kafanızdan geçenleri bilmemi beklemeyin lütfen. Her tablo bağımsız olacak diyorsunuz, hangi tablo, hangi aralık, hangi hücreler, şartlar nedir?.vs..

Soruyu detaylı açıklamadıktan sonra benim konuyu anlamam zor.

Sayın ikikan,

Aynı açıklamaları yapıyorsunuz. Kafanızdan geçenleri bilmemi beklemeyin lütfen. Her tablo bağımsız olacak diyorsunuz, hangi tablo, hangi aralık, hangi hücreler, şartlar nedir?.vs..

Soruyu detaylı açıklamadıktan sonra benim konuyu anlamam zor.

Sayım Ömer bey vermiş olduğunuz kodlarla Yurtas beyin vermiş olduğu kodları birleştirince istediğim sonuca ulaştım, ilginiz için teşekürler sizi biraz ugraştırdık kusura bakmayın..

Geri