koşullu açılır kutu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Evde Excel 2007 İngilizce
İşte Excel 2007 Türkçe
ilişikte olan dosyayı istediğim şekle bir türlü getiremedim. yapmak istediğim işlem ise: açılır kutuların seçtiğim malzemeye göre çıksın, tüm liste çıkmasın istiyorum. yani aluminyum seçtiğimde sadece 2007, 6082, 7075, 6028 pipe, 7075 pipe, alu cast, alu sheet, çıksın. diğerleri için de aynı şey geçerli. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

bir de bir pivot tablodan veritabanı oluşturmak istiyorum bu gönderdiğim excel dosyasında olduğu gibi. bunu nasıl yapabilirim?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
İşte Excel 2007 Türkçe
bunu daha önceden incelemiştim lakin istediğim içeriği bulamamıştım. ya da ben bir hata yapıyorum. bir de bu makalede resimler görünmemekte. acaba sadece bende mi görünmüyor, yoksa genel bir durum mu?

Excel Vers. ve Dili
İşte Excel 2007 Türkçe
burada istediğim şeyi az çok yaptım ama ikinci listede mesela bronze seçtiğimde defalarca değil sadece bir kere bronze gelsin, bir kere cusn12 gelsin, tüm isimler birer kere gelsin istiyorum kısaca. ama bir türlü beceremedim. becerebilmeme ramak kaldı, bir el atarsanız... =/

Bu arada şunu farkettim ki; olmamasının sebebi listenin mükerrer olmasıymış, fakat bu tekrarlama işini bir tane daha açılır kutu yapma amaçlı yapmıştım. diyelimki; aluminium->2007->160 şeklinde bir seçim yapmak istiyorum. bu da arkasına bir tane daha liste getirmemi gerektiriyor. galiba iyice karmaşık bir hale getirdim anlatılacak şeyi =/

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

kemal turan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 32 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-10-2032
excelde koşullu açılır kutu

ekteki dosya işinizi görür sanırım.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
İşte Excel 2007 Türkçe
çok teşekkür ederim sayın kemal turan. bir de şu çoklu veri doğrulama işlemini yapabilirsem kendi adıma çok sevineceğim.

Excel Vers. ve Dili
İşte Excel 2007 Türkçe
kaydırmayı beceremedim

işbu dosyada kaydırma komutunu kullanarak açılır kutuda seçtiğim öğelere göre bir sonraki listede sadece gerekli isimlerin çıkmasını malesef beceremedim. veri doğrularken daha önceden bu sitede bulduğum üçlüveridoğrulama isimli tablodaki örneği kendi tabloma uygulayamadım. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...