Koşullu Biçimlendirme Hk.

Excel Vers. ve Dili
2013
Arkadaşlar merhaba hepinize sellamlar öncelikle,

İşim dolayısıyla excelle yeni yeni haşır neşir olmaya başladım, kendimi geliştirmemnde sizlerin de etkisi çok büyük öncelikle hepinize teşekkür ederim.

Sorum şu Örn; I7 ve J7 hücrelerine tarih olak veri giriliyor.Eğer veri girillirse N7 hücresini yeşil olarak doldurmasını, girilmiyorsa kırmızı olarak doldurmasını istiyorum.Bu öncelikli problemim.

Birde cahilliğimi affedin bir sorum daha olacak.bir bakım onarım exceli hazırlıyorum.Bu birimde elektrik mekanik gibi alt birimler mevcut.Listeye herhangi bir iş eklerken 2 liste kutusu koysam.Örneğin ilk liste kutusundan mekanik birimini seçicem ve ikinci liste kutusunda sadece mekanik birimine tanımlı elemanlar çıkacak.Ya da elektrik birimi seçersem ikinci liste kutusunda yalnızca elektrik birimine ait personelleri seçebilecem.Bu tip bişiy makrosuz yapılabilir mi?

İyi çalışmalar..

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Merhaba,

Öneri ; Küçük te olsa örnek bir dosya eklemeniz, çabuk ve doğru çözüm almanızı kolaylaştırır.

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
Merhaba,

"Planlı Duruş" sayfasında, F1'den seçim yaptığınızda, F7:F256 aralığında, aşağı açılır kutudan personel adını seçebilir siniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2013
Öncelikle çok teşekkür ederim, aynı olayı diğer birimler için de yapmak istiyorum.nasıl yaptığınızı öğretebilir misiniz?

Excel Vers. ve Dili
2013
F1 e birim eklemeyi anladım ancak birim bazlı personelleri nasıl ekliyoruz? =dolaylı kısmında mı birim personelini gösteriyoruz

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
Öncelikle çok teşekkür ederim, aynı olayı diğer birimler için de yapmak istiyorum.nasıl yaptığınızı öğretebilir misiniz?
Merhaba,

Size cevap yazdıktan hemen sonra bilgisayardan ayrıldım, yeni döndüm, birkaç sorunuz olmuş ama olayı çözmüşsünüz,

Sorun kalmadığına sevindim, kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
2013
son olarak..

arkadaşlar planlı duruş sayfasında iş durumu hücresinin altındaki satırlara eğer formülüyle iş tamamlandıysa "3" , tamamlanamadıysa "4" ve boş olan kısımlar için de " " yazdırdım.Şimdi yapmak istediğim 4 yazan hücreler yeşil dolgu ile 3 yazanlar ise kırmızı dolgu ile doldurulsun istiyorum.Böylelikle hem işin durumu anlaşılacak hemde verdiğim sayı değerlerini ayrı bi yerde toplatarak tamamlanan ve tamamlanamayan iş sayısını görmüş olucam.Dolgulandırma kısmını çözememedim.koşullu biçimlendirmeyi baya kurcaladım.4 yazalar kırmızı oluyo ancak 3 olanları yeşile çeviremedim.Yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

ZorBey_

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Merhaba
İyi Çalışmalar
Dosyanız Ektedir.
--------------------------
Konuya Olumlu Veya Olumsuz
Dönüş Yapmanız.