koşullu biçimlendirme ile yapılmış grafik

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba arkadaşlar koşullu biçimlendirme ile burdai arkaşlardanda istifade ederek bir grafik yapmaya çalıştım grafik 12 sütun ve 50 birimlik daraltılmış hücrelerden oluşuyor sütunların altına başka kaynak tan veriler çeklidiğinde sayının büyüklüğüne göre hücreler belirlenen renlerle doluyor ve alttaki hücrede sayı aralığı yer alıyor sayılar arttırıp azaltılarak grafik hassaslaşıyor.Macro bilgim olmadığı için tek tek hücrelere biçim eklemek sureti ile yaptım bunu çok daha kolay ve donanımını arttrırak nasıl yapabilirz bilgileriniz paylaşırmısınız

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

ne yapmak istediğinizi açıklayınız.
siz bir çalışma yapmışsınız, kısmende olsa işinizi görüyor olmalı. eğer bu haliyle işinizi görmüyorsa ne yapmaya çalıştığınızı anlatmalısınız ki bir fikir sahibi olup çözüm önerebilelim.
CC200:EI251 aralığında belli bilgiler var, D11:060 alanındaki grafik buralardan bişeyler alıyor ama neyi ne şartlarda belli değil. ne yapılmaya çalışılıyor belli değil.

bu dosyada ne olduğunu sizden başkası bilmiyordur, bu şartlar altında size kimse yardım edemez.

Excel Vers. ve Dili
2003
uzmanamele arkadaşım E62 hücresindeki veri aralığını dikkate al diğer E Satırındaki değerler biryere bağlı değil ben bunu çalışma dosyamdan aldığım için bazı karışıklıklar olmuş ama muhteviyat bzoulmadı

Excel Vers. ve Dili
2003
sanırım tam olarak anlaşılmada
elbette sayfa içinde garfiğin çektiği bilgiler var bu bilgiler basit bir matematik hesabından oluşuyor ve hücreler sayı endeksli olduğundan bu bilgileler her amaçlı kullanılabilir benim sorduğum şey ise tek tek 12 sütun 50 hücre girdiğim bu biçim formüllerini daha kolay bir şekilde başka metodla yazabilirmiyiz

Excel Vers. ve Dili
2003
yardımcı olması bakımından söylüyorum sayların bulunduğu hücreler siszn belirtiğiniz hücrelere gönderiliyor burda E62 belirlenen aralık kadar düşey dikey pozisyonda azaltılıyor ve 1>den büyük koşulu verilerek harfleler kodlanıyor ve bu bilgiler grafiği çekliyor