Koşullu Biçimlendirme Problemi

Excel Vers. ve Dili
2013 (Türkçe)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11.12.2019
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Koşullu biçimlendirmeyle ilgili bir sıkıntım var. Ek teki doyayı bu siteden öğrendiklerimle hazırladım ve herkese teşekürler paylaşımlarınız için. Dosya vadeli işlemler için hazırlanmıştır. Sorun vade işlemle ilgili tahsilat yapıldığında sonuç sütunuda tahsil edildi yazarsa koşullu biçimlendirme dolgu renginin değişmesi gerekiyor. Bunu bir türlü yapamadım. Sitede 2 arama yaptım fakat bulduğum konu ve dosyalar işimi görmedi.Ayrıca dosyadaki mevcut koşullu biçimlendirmeler ve sorunun çözümü dahil vba kodlarıyla yapılabilirmi?Yardımlarınızı bekliyorum.Umarım dosya başka arkadaşlarında işine yarar.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Koşullu Biçimlendirme ile yapmanız daha doğru olacaktır.

Koşul 1; Kırmızı

=$G6<BUGÜN()+15

Koşul 2; Sarı

=YADA($G6>BUGÜN()+90;$G6<BUGÜN()+30)

Koşul3; Gri

=$K6="Tahsil Edildi"

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Merhabalar,

dosyayı denemek istermisiniz.Makrosuda var,

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2013 (Türkçe)
11.12.2019
Teşekürler sorunumu hallettim galiba. Ekte bi resim gönderdim anladığım kadarıyla koşullu biçimlendirmede koşul sıralaması da önemli resimdekinden farklı bir koşul sıralamasında istediğim sonucu alamıyorum; doğrumudur?

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Evet koşul sırası önemlidir. Verdiğiniz koşullar arasında 1. ve 3. koşul aynı anda sağlanıyorsa ilk koşul olan 1. koşuldaki biçim uygulanır. Bunun için mantığını kurarken bu konuya özen göstermeniz gerekir. Eğer verileriniz Ve - Yada fonskiyonunu kullanacak şekilde düzenli ise bu fonksiyonları kullarak bu durumu aşabilirsiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
2013 (Türkçe)
11.12.2019
Teşekürler Ömer ve Mami68. Gayet güzel oldu elinize sağlık.Mami68 aynı işlemi vba kodlarıyla yapmaya çalışacam senin örneği baz alarak,umarım yapabilir burdan paylaşırım yapamazsam yardımlarınızı isticem kolay gelsin herkese iyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışırız,

iyi çalışmalar.