koşullu biçimlendirme sorunu

Excel Vers. ve Dili
2007 Tr
yanlış yere konu açtıysam özür dilerim...

arkadaşlar ben bir sutunda bir hücrenin sadece üstündeki hücreyi veri alarak koşullu biçimlendirmek istiyorum ama beceremedim...
yardımcı olabilirmisiniz..
saygılar...

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
yanlış yere konu açtıysam özür dilerim...

arkadaşlar ben bir sutunda bir hücrenin sadece üstündeki hücreyi veri alarak koşullu biçimlendirmek istiyorum ama beceremedim...
yardımcı olabilirmisiniz..
saygılar...
Merhaba,

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Örnek dosyayı incelermisiniz..

.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Öncelikle teşkkür ederim hoşbuldum.
Ama ben çok acemi olduğum için verdiğiniz cevabı anlayamadım....( dosyaya bakmama rağmen .)
Yapılanları kısaca açıklamaya çalışayım anlamadığınız bir yer olursa detayada inebilirim.

Önce A2:A10 aralığı fare ile işaretlenmiştir, daha sonra excel menü çubuğundan Biçim / Koşullu Biçimlendirme menüsüne girerek Formül bölümüne =A2<A1 formülü yazılır ve biçimden istenen renk seçilir, ikinci koşulu eklemek için Ekle >> butonuna basarak diğer koşul olan =A2>A1 yazılır ve istenen renk seçilerek tamam butonuna basılır.

A2:A10 aralığını fare ile seçerek yada bu aralıkta herhangi bir hücrede iken Biçim / Koşullu Biçimlendirme menüsüne girerseniz yapılanları görebilirsiniz..

Konuyla ilgili detaylı bilgi için Linki incelemenizi tavsiye ederim.

Koşullu biçimlendirme (condıtıonal formattıng)

.

Excel Vers. ve Dili
2007 Tr
Yapılanları kısaca açıklamaya çalışayım anlamadığınız bir yer olursa detayada inebilirim.

Önce A2:A10 aralığı fare ile işaretlenmiştir, daha sonra excel menü çubuğundan Biçim / Koşullu Biçimlendirme menüsüne girerek Formül bölümüne =A2<A1 formülü yazılır ve biçimden istenen renk seçilir, ikinci koşulu eklemek için Ekle >> butonuna basarak diğer koşul olan =A2>A1 yazılır ve istenen renk seçilerek tamam butonuna basılır.

A2:A10 aralığını fare ile seçerek yada bu aralıkta herhangi bir hücrede iken Biçim / Koşullu Biçimlendirme menüsüne girerseniz yapılanları görebilirsiniz..

Konuyla ilgili detaylı bilgi için Linki incelemenizi tavsiye ederim.

Koşullu biçimlendirme (condıtıonal formattıng)

.
Sanırım ben anlayamıyorum ekteki dosyama bakarmısınız...A2 de sorun yok formül çalışıyor ama A3 ve aşşağıya doğru devamı olmuyor...

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sanırım ben anlayamıyorum ekteki dosyama bakarmısınız...A2 de sorun yok formül çalışıyor ama A3 ve aşşağıya doğru devamı olmuyor...
Sayın celtic,

4. mesajda formülleri yazmıştım, siz formülleri $ simgesini kullanarak sabitlemişsiniz,

=$A$2<$A$1

Bu şekilde değilde,

=A2<A1 bu biçimde yazmanız gerekir..

.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
çok zamanınızı aldım son olarak şuna bakarmısınız nerede hata yapıyorum...
Koşul bir önceki hücreye bakılarak yapıldığı için 1. satıra bir koşul yazmanıza gerek yok, biçimlendirmeyi ikinci satırdan başlatarak,

=A2<A1 ve =A2>A1 formüllerini kullanınız.

.

Excel Vers. ve Dili
2007 Tr
Koşul bir önceki hücreye bakılarak yapıldığı için 1. satıra bir koşul yazmanıza gerek yok, biçimlendirmeyi ikinci satırdan başlatarak,

=A2<A1 ve =A2>A1 formüllerini kullanınız.

.
anlayamadığım için özür dilerim. .(

Siz yapıp gönderenilirmisiniz hiç olmassa doğrusunu göreyim belki anlarım..

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
anlayamadığım için özür dilerim. .(

Siz yapıp gönderenilirmisiniz hiç olmassa doğrusunu göreyim belki anlarım..
Dosyanız ektedir. A1 satırı hariç A sütunundaki diğer hücrelerin tümüne uygulanmıştır..

.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Rica ederim.

Yardımcı olabildiğime sevindim, iyi çalışmalar..